- Jeg ble utpekt som ekstremist

Men Rasmus Hansson mener samfunnet er ved et nytt tidsskille og at MDG må lede an i en kamp som er like viktig som klimakampen.

ANGRER IKKE: Rasmus Hansson mener samfunnet står foran et tidsskille og at MDG må gå i front, men angrer ikke på bruddet med topp-politikken. Foto: Hans Arne Vedlog
ANGRER IKKE: Rasmus Hansson mener samfunnet står foran et tidsskille og at MDG må gå i front, men angrer ikke på bruddet med topp-politikken. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag samles 200 delegater fra Miljøpartiet de grønne til landsmøte på Fornebu. Hit kommer også Rasmus Hansson, den tidligere lederen av WWF, som ble valgt inn som Miljøpartiet de grønnes første representant på Stortinget i 2013.

Men Hansson kommer bare som observatør, han har ikke hatt sentrale verv i partiet siden han gikk ut av toppstillingen som nasjonal talsperson i mai i fjor.

- Hvordan har det vært å ikke ha en så sentral rolle i MDG lenger?

- Jeg har jo det mest av livet ikke hatt noen sentral rolle i politikken, så for meg er ikke det noe rart i den forstand. Det er deilig å ha litt mindre trykk, og hyggelig å se på et parti som suser videre, sier Rasmus Hansson til Dagbladet.

- Var ikke holdbart

I dag styrer han Handelens miljøfond, et nytt fond som er opprettet ved at handelsnæringen frivillig betaler inn en ekstra «plastposeavgift».

Det nyopprettede fondet regner med at de vil kunne dele ut opptil 300 millioner til bekjempelse av plastforurensing og effektivisering av plastbruk årlig.

Han svarer «absolutt ikke» på spørsmål om han av og til angrer på at han hoppet av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer