Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg ble utsatt for en drittpakke

Geir Ugland Jacobsen raser mot partikolleger han mener står bak en real drittpakke mot ham - rett før han ble valgt til ny leder i Oslo Frp.

Drittpakke: Geir Ugland Jacobsen er nyvalgt leder i Oslo FrP. Han er kritisk til hvordan personlige opplysninger ble brukt mot ham i valgprosessen. Reporter: Jørgen Gilbrant / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Geir Ugland Jacobsen var foreslått av seks bydeler i Oslo som ny leder, men var ikke valgkomiteens førstevalg.

Han vant likevel kampvoteringen på fylkesårsmøtet mot Andreas Meeg-Bentzen med 36 mot 28 stemmer. Ugland Jacobsen sto bak den kontroversielle resolusjonen om å ta Frp og Norge i en mer nasjonalistisk og patriotisk retning, som fikk flertall på fylkesårsmøtet.

Facebook-innlegg

Ugland Jacobsen tok et oppgjør med partikulturen i sitt første innlegg til fylkesårsmøtet. Bakgrunnen er en sak i TV 2 der kanalen har fått tilgang til flere Facebook-innlegg fra den nye Frp-toppen, blant annet et der han kommenterer dødsbrannen i Bergen i januar.

«Ja, den katastrofale brannen i Bergen for en uke siden, lukter "svidd" på flere måter. Såvidt jeg har skjønt rammer dette personer fra en kultur med en viss tradisjon for å ta livet av brysomme familiemedlemmer, særlig kvinner», skriver Ugland Jacobsen innlegget TV 2 har fått tilgang til.

Politiet har ennå ikke fullført etterforskningen etter dødsbrannen, men har foreløpig konkludert med at brannen skyldtes en elektrisk feil i en skotørker.

«Over halvparten (!) av unge menn med somalisk, libanesisk og marokkansk bakgrunn har blitt straffet før de er 30 år gamle. Svært mye er voldsrelatert. Da må man vel dessverre kunne erkjenne at det er grunnlag for en viss generalisering. Alle har EN unevnelig fellesnevner», skriver Ugland Jacobsen i et annet innlegg.

SPLITTET: Oslo Frp gikk inn for at partiet skal bli et patriotisk fyrtårn. Christian Tybring-Gjedde mener det betyr at mennesker ikke påvirker klimaet og at Norge ikke lenger skal ta imot innvandrere ikke-vestlige land. Siv Jensen avdramatiserer vedtaket. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Oppgjør med ukultur

Den nye Frp-lederen avviser overfor Dagbladet at han har skrevet noe galt. Han gikk også ut mot partikolleger fra talerstolen før valget for å spre skjermdumpene TV 2 har fått tilgang til.

- Å utlevere partikolleger i media i den åpenbare hensikt å skade sine kolleger, er grunn til avskjedigelse i næringslivet. Da får man en time på å rydde pulten sin, så er man ute. Det er like uærlig som underslag og behandles deretter. Det er partiet eller bedriften som lider mest av det.

- Med tilløp til urent trav er det et lederansvar å ta raskt grep, før det blir en del av kulturen. Da får man vendetta-tilstander, det er veldig farlig. Frp-ere skal være hel ved, det gjelder på alle nivåer, sa Ugland Jacobsen.

- Drittpakke

Etter å ha blitt valgt til ny leder utdyper Ugland Jacobsen hva han mener med vendetta-tilstander.

- Dagens sak i TV 2 er det siste bidraget i en lengre rekke med lekkasjer og drittpakker som kommer til mediene i den hensikt å ramme partikolleger. Sånn kan vi ikke ha det.

- Du opplever at du fikk en drittpakke fra partikolleger rett før valget av ny leder?

- Ja, jeg vil si det.

- Verste fiende

- Du sa at i næringslivet må folk rydde pulten og forlate lokalet i løpet av en time etter noe sånt. Hva slags konsekvenser vil det få i Frp?

- Det får vi se på. Jeg er veldig lite tilhenger av illojalitet, jeg er tilhenger av å ta ting over bordet og være ærlig. Men å plante opplysninger som er gitt i fortrolighet i den hensikt å skade, hører ikke noe sted hjemme. Det gjør jeg ikke en gang med min verste fiende. Det har med moral å gjøre.

Andreas Meeg-Bentzen ble etter tapet av ledervervet valg til nestleder.

Hele Norges coronakart