- Jeg ble villedet av «Kristi brud»

Pastor Helge Fossmo anklager «Kristi brud» for å ha villedet ham og resten av pinsemenigheten i Knutby, og hevder hun styrer medlemmene med jernhånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KNUTBY (Dagbladet/Expressen): - Nå har jeg endelig forstått hva hun står for, sier pastoren via sin forsvarer Ola Nordström.

Åsa Maria Waldau skal ha gitt seg selv tilnavnet «Kristi brud», og er menighetens åndelige leder. I forrige uke viste hun seg for første gang på lenge for forsamlingen. På et krisemøte forklarte hun at pastoren skulle kastes ut av menigheten fordi han hadde vært utro mot sin kone.

Det har også vært spekulert på om Fossmo også har hatt et forhold til «Kristi brud».

«Kristi brud» styrer alt

- Jeg har tydeligvis ikke kjent til forsamlingens innerste vesen. Jeg er opprørt over den behandlingen jeg har fått, sier pastoren til sin forsvarer, ifølge Expressen. Han anklager også menighetens åndelige leder for å styre medlemmene med jernhånd.

- Hennes innflytelse er betydelig. Alle er styrt av henne - det er hennes ideologi som ligger til grunn for alt, hevder pastoren.

En kilde som har innsikt i menigheten, forteller at flere framtredende medlemmer har reist fra Knutby på ferie, og at «Kristi brud» skal være en av dem. Samtidig skal en rekke kvinner i forsamlingen ha tatt kontakt med politiet, angivelig for å gi nye opplysninger om Helge Fossmo. Dagbladet var i går i kontakt med familiene til flere av lederne i menigheten, men møtte stengte dører overalt.

- Vi har ingenting å si. Kontakt pastor Kim Wincent, var omkvedet.

Fossmo er isolert

Pastor Helge Fossmo sitter isolert i fengselet med brev- og besøksforbud, og advokat Nordström er hans eneste forbindelse til omverdenen.

- Han er kjent med at forsamlingen nå har en annen innstilling til ham, men han hadde ikke ventet seg en så kraftig reaksjon. Han er svært nedstemt, sier Nordström.

Under Ölandsbron lette dykkere i går etter patronhylser fra det politiet mener er drapsvåpenet. Revolveren ble funnet tirsdag under Ölandsbron, etter at den siktede 26-åringen påviste for politiet nøyaktig hvor hun kastet den etter drapet den 10. januar.

Revolveren er nå gjenstand for grundig analyse på Statens Kriminaltekniska Institut i Lidköping.

- Vi håper de tekniske undersøkelsene vil kunne knytte våpenet til drapet, sier Uppsala-politiets pressetalsmann Christer Nordström.

VIELSE I MENIGHETEN: Pastor Helge Fossmo og hans makker «Kristi brud» har flere ganger stått for vielser i pinsemenigheten i Knutby, som her for noen år siden.