SKAMFULL: Den 26 år gamle kvinnen brukte nesten ett år på å anmelde overgrepet fordi hun slet med skamfølelse, hevder hun. Nå er en profilert danser i 30-åra tiltalt for å ha forgrepet seg mot henne og to andre kvinner. Saken kommer opp for retten i april.
Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
SKAMFULL: Den 26 år gamle kvinnen brukte nesten ett år på å anmelde overgrepet fordi hun slet med skamfølelse, hevder hun. Nå er en profilert danser i 30-åra tiltalt for å ha forgrepet seg mot henne og to andre kvinner. Saken kommer opp for retten i april. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

- Jeg ble voldtatt av NRK-danser

Mens politiet i fire år etterforsket mannen for voldtekt, så den fornærmede kvinnen ham opptre på tv og omgi seg med unge jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det har vært umulig å glemme ham, i og med at han dukker opp overalt, sier den nå 26 år gamle kvinnen til Dagbladet.

Mannen i 30-åra er tiltalt for å ha voldtatt henne for fem år siden, da hun var 21 år gammel. Etter dette er han blitt stadig mer profilert som danser og har opptrådt gjentatte ganger på tv og i offentlige sammenhenger. Sist i en video som er blitt sendt på NRK Super, men som nå trolig blir tatt av skjermen.

I tillegg jobber mannen profesjonelt med unge, håpefulle modeller.

- Noe av det som har vært mest utfordrende, er å se ham opptre og vite at nesten ingen vet hva han har gjort, sier kvinnen.

- Skulle hjelpe Ifølge 26-åringen var hun og tiltalte bekjente da overgrepet fant sted. Hun hadde sagt opp jobben sin, og hevder han hadde tilbudt seg å hjelpe henne med å søke ny jobb. Derfor dro hun hjem til leiligheten hans midt på dagen, en hverdag høsten 2008.

Der gjennomførte han et samleie med henne mot hennes vilje, uten at hun var i stand til å motsette seg overgrepet, ifølge tiltalen.

- Jeg sa veldig mange ganger at jeg ikke ville, og jeg ba ham om å stoppe, men han bare fortsatte, hevder 26-åringen.

I ettertid har hun slitt med skyldfølelse og følt seg dum for at hun i det hele tatt valgte å dra hjem til leiligheten hans. Hun hevder dette er grunnen til at det gikk rundt ett år før hun anmeldte forholdet.

Grunnen til at hun til slutt valgte å gå til politiet, var fordi hun visste at han jobbet nært med en rekke unge jenter, og var redd for at han skulle gjøre det samme mot andre.

- Jeg syntes det var flaut at det i det hele tatt hadde skjedd. Jeg er ikke noe typisk offer. Men etter hvert hørte jeg rykter om at han hadde gjort lignende mot andre, og da bestemte jeg meg for å anmelde ham, sier hun.

Anmeldt for åtte overgrep Mannen er også tiltalt for overgrep mot to andre kvinner, og ifølge tiltalen er framgangsmåten tilnærmet lik i alle de tre tilfellene.

Dagbladet kjenner også til at mannen tidligere er anmeldt for overgrep mot ytterligere fem kvinner. Disse sakene ble henlagt, men vurdert gjenopptatt av Riksadvokaten etter at de tre tilfellene som er omfattet av tiltalen ble kjent for påtalemyndigheten.

Riksadvokaten vurderte imidlertid at det ikke var nye bevis av vekt, og sakene ble derfor ikke gjenopptatt. Flere av disse kvinnene skal imidlertid vitne i rettssaken, som kommer opp for Oslo tingrett i april.

- Dette er en alvorlig sak, særlig fordi det er tre fornærmede kvinner, sier aktor Guro Hansen Bull til Dagbladet.

Hun kan verken bekrefte eller avkrefte om det har vært flere anmeldelser mot tiltalte, grunnet taushetsplikten.

Nekter straffskyld Mannen har ikke besvart Dagbladets henvendelser. Hans forsvarer Djordje Borojevic ønsker ikke å kommentere saken, men sier at klienten nekter enhver form for straffskyld.

Den fornærmede kvinnen er lettet over at saken endelig ser ut til å gå mot en avslutning. Hun og bistandsadvokat Trine Rjukan er flere ganger blitt lovet fastsatte datoer for når saken skulle være ferdig etterforsket, men dette ble stadig utsatt.

- Det som er så grusomt i denne saken, er at etterforskningen til tross for utallige klager ikke bare har tatt måneder, det har tatt flere år, sier Rjukan.

- Det kom til et punkt hvor jeg nesten håpet at saken skulle bli henlagt, så jeg kunne komme meg videre. Jeg får ikke lagt det bak meg, jeg har bare satt livet på vent, sier 26-åringen.

Unngår arrangementer - Det verste for meg, er å se hvor lett tilgang han har på unge jenter, samtidig som jeg ikke fikk gjort noe med det og politiet brukte så lang tid på etterforskningen, sier hun videre.

Kvinnen har blant annet vært redd for å ikke bli trodd, særlig fordi den tiltalte har så stor omgangskrets. I tillegg har hans offentlige profil har lagt begrensninger på hennes livsutfoldelse. Hun har blant annet holdt seg borte fra store arrangementer fordi han har vært redd for å møte ham.

- Han er sikkert jævlig kul i mange andres øyne, og alle han kjenner tror sikkert på ham når han sier at han er uskyldig. Men det at politiet nå har trodd meg, er jo det viktigste.

Dagbladet i går
Dagbladet i går Vis mer