- Jeg ble voldtatt på sykehuset

Den 23 år gamle alenemoren var innlagt for å få hjelp på Haugesund sykehus mot depresjoner. Det endte med at hun skal ha blitt fanget og voldtatt av en mannlig medpasient (36).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAUGESUND (Dagbladet): Politiet i Haugesund etterforsker saken for fullt. Kvinnen retter kraftig kritikk mot sykehuset.

- Jeg føler meg helt knust. Jeg kom til sykehuset for å få hjelp. Så ble jeg voldtatt av en pasient alle visste kunne være farlig, sier 23-åringen.

- Etter voldtekten ble jeg overlatt til meg selv, og fikk ikke ringe politi eller familie fordi det var grytidlig på morgenen. En sykepleier foreslo til og med at jeg skulle dusje. Da ville alle bevis være vasket vekk, sier hun.

Den angivelige tragedien skjedde på psykiatrisk avdeling på Haugesund sykehus i forrige måned. Den siktede pasienten er seinere plassert på en annen institusjon «bak lås og slå», men han er ikke varetektsfengslet. Han er tidligere dømt for drapsforsøk og grov vold.

Sædfunn

Politiførstebetjent Lars Ivar Grunnaleite opplyser at politiet har fått en formell henvendelse fra sykehuset, i tillegg til kvinnens anmeldelse. Han vil ikke gå nærmere inn på bevis som foreligger i saken. Men etter det Dagbladet forstår, ble det gjort sædfunn på kvinnen som kanskje kan knytte gjerningsmannen til udåden.

Kvinnen sier at den kraftige medpasienten hadde lurt seg inn på rommet nattetid. Da hun låste døra og skulle legge seg, skal hun ha blitt overfalt.

- Jeg er ganske sterk selv, men jeg hadde ingen sjanse da han holdt meg nede. Jeg var livredd og tenkte på Birgitte Tengs, at det kanskje var denne mannen som hadde tatt livet av henne. Jeg tror det hele må ha vart i en time, sier kvinnen. Hun forteller at hun ble reddet da personalet kom seg inn på rommet hennes.

Personalet klarte å roe ned 36-åringen ved medisinering.

Ingen kommentar

To timer seinere ble kvinnen undersøkt av en lege. Først neste dag ble hun brakt til voldtektsmottaket der hun ble grundig undersøkt og bevis samlet.
Psykiatrisk klinikkdirektør, Anne Lise Kvalevåg, sier at hun ikke kan kommentere enkeltsaker. John Christian Elden, som er bistandsadvokat for kvinnen, mener sykehuset har ansvaret.

MARERITTET: Hun var syk og deprimert. Da opplevde den 23 år gamle pasienten alle kvinners mareritt: Hun ble overfalt og voldtatt - på sykehuset.