- IKKE PUNKTUM: - De svever i villfarelse de som tror at man nå har satt punktum i saken, sier Arne Treholt, etter at det ble kjent at Gjenopptakelseskommisjonen kommer med sin avgjørelse i dag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
- IKKE PUNKTUM: - De svever i villfarelse de som tror at man nå har satt punktum i saken, sier Arne Treholt, etter at det ble kjent at Gjenopptakelseskommisjonen kommer med sin avgjørelse i dag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

- Jeg blir avlyttet

Arne Treholt sier til Dagbladet at han har blitt «intenst avlyttet» de siste måndene. Dette avviser PST på det sterkeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - De svever i villfarelse de som tror at man nå har satt punktum i saken, sier Arne Treholt, etter at det ble kjent at Gjenopptakelseskommisjonen kommer med sin avgjørelse i dag. Arne Treholts advokat Harald Stabell krever nå at Gjenopptakelseskommisjonen utsetter dagens avgjørelse.

- Jeg har undervudert hvor mye prestisje maktapparatet har satt i denne saken. Jeg hadde forventet litt større kjølighet. Her har kommisjonen overrumplet meg totalt og jeg har ikke hatt mulighet til å konfrontere med advokaten uten på telefon - som er avlyttet, sier Treholt.

- Har blitt avlyttet - Blir du avlyttet nå?

- Ja. Telefonen min har blitt intenst avlyttet de siste tre måndene. I tillegg har e-posten min blitt avlyttet, og jeg har blant annet registrert at e-poster har forsvunnet, sier Treholt.

- Hvem har avlyttet deg?

- Nei. Det sier seg vel selv. Her har motparten fått mulighet til å få all informasjon i fanget, sier Treholt.

Politiets Sikkerhetstjeneste avviser på det sterkeste at Treholts «motpart» har drevet avlytning av ham i 2011.

 - Alle PSTs metoder må godkjennes av retten, og EOS-utvalget har fullt innsyn i metodene. Dette er helt meningsløse påstander fra Treholt. Forøvrig ble avlyttingen av ham avsluttet på 1980-tallet, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til Dagbladet.

Henlegger eller gjenåpner i dag I dag får altså spiondømte Arne Treholt beskjed om Gjenopptakelseskommisjonen vil henlegge eller gjenåpne saken mot ham.

Gjenopptakelseskommisjonen skal i dag ha et ekstraordinært møte og vil komme med sin avgjørelse klokka 13.30.

Arne Treholt har tre ganger søkt om gjenopptakelse av straffesaken, men er blitt avvist hver gang, sist av Gjenopptakelseskommisjonen i 2008.

- Jeg frykter at kommisjonen også denne gang vil komme med sandpåstrøing, sa Treholt til Dagbladet i går kveld.  

- Hva skjer hvis du ikke får medhold?

- Punktum er ikke satt. Siste runde har tjent til å belyse at man har brukt alle virkemiddler som åpenbare krenkelser, ulovlige innbrudd og ulovligheter. Dette har vært nyttig å få fram, sier Treholt.

- Så du mener fortsatt historien vil gi deg rett?

- Ja. Men det har nok tatt lengre tid enn jeg tror, sier Treholt.

SANDPÅSTRØING: - Jeg frykter at kommisjonen også denne gang vil komme med sandpåstrøing, sa Treholt til Dagbladet i går kveld.  Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET
SANDPÅSTRØING: - Jeg frykter at kommisjonen også denne gang vil komme med sandpåstrøing, sa Treholt til Dagbladet i går kveld. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN/DAGBLADET Vis mer