Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir både rørt og sint

John Rasmussen (38) har fått mange reaksjoner etter at han sto fram med sin historie om NAV.

TILBAKEMELDINGER:John Rasmussen synes det er rørende at så mange mennesker har tatt kontakt etter at han fortalte om sitt møte med NAV i Magasinet. Foto: Hampus Lundgren/Dagbladet
TILBAKEMELDINGER:John Rasmussen synes det er rørende at så mange mennesker har tatt kontakt etter at han fortalte om sitt møte med NAV i Magasinet. Foto: Hampus Lundgren/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dagens utgave av Magasinet forteller Dagbladet-journalisten at han fikk diagnosen akutt leukemi i mai 2009. Midt oppi sykdommen og sjokket over å ha fått en alvorlig diagnose, måtte han også forholde seg til NAV for å få utbetalt arbeidsavklaringspenger da sykelønnsperioden gikk ut.

I ti måneder forsøkte Rasmussen forgjeves å få snakke med en saksbehandler mens småbarnsfamiliens økonomi raste sammen som følge av manglende utbetaling fra NAV.

- Jeg har vært syk. Lenge. Fryktelig syk. Men det jeg har brukt mest energi på mens jeg har kjempet for mitt eget liv, er NAV, skriver Rasmussen i Magasinet.

- Noe er galt I hele dag har Dagbladet-journalisten mottatt massevis av tilbakemeldinger fra engasjerte lesere.

- Denne dagen har egentlig vært ganske rar. Jeg var veldig spent på hvordan saken ville bli lest og oppfattet -og blir ganske rørt over å ha fått så mange tilbakemeldinger. Samtidig blir jeg litt lei meg, fordi mange av dem som tar kontakt har opplevd det samme som meg, sier han.

Rasmussen er ikke overrasket over at andre har liknende historier å fortelle.

- Jeg visste jo at det var sånn. Det er et eller annet med NAV-systemet som er riv, ruskende galt. Det var godt å få det bekreftet. Samtidig var ulempen ved å skrive historien min at jeg kjenner på det raseriet jeg har hatt så lenge, sier 38-åringen.

Absurd Etter snart fire år i NAV-systemet har han mistet all tiltro til at de holder orden og oversikt over papirene han sender til dem.

- Det jeg opplevde var så absurd, at jeg visste at jeg en dag ville måtte fortelle min historie, sier Rasmussen.

Underveis har kolleger på jobb hørt bruddstykker av det han har opplevd siden han ble kreftsyk. Og når han nå ble bedt om å sammenfatte historien, følte han seg klar.

- Jeg hadde fått nok distanse til alt som hadde skjedd til å kunne klare å formulere noe fornuftig rundt det, sier han.

Oppmuntring De fleste som har lest om John Rasmussens møte opplevelser med NAV, sier de synes det er positivt at noen står fram og forteller om hvor ille det faktisk kan være å måtte forholde seg til NAV hvis man blir syk.

- På den måten frå man se - enten man selv er berørt eller ei - hvor galt det kan gå i dette systemet. Mange har også oppmuntret meg - og det er veldig hyggelig, sier Rasmussen.

 

Han understreker at alle som har tatt kontakt med ham på e-post, skal få svar.

- Det kan ta litt tid på grunn av mengden, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling