- Jeg blir den mest kjente norske kvinnen i Europa

Eva Joly vil bekjempe korrupsjon, skatteparadiser og fattigdom i EU, som medlem av Europaparlamentet.

JUBLER: Eva Joly mottar hyllesten fra partifeller i De Grønne etter at det er klart at hun er valgt inn som medlem av Europaparlamentet. Foto: REUTERS/SCANPIX
JUBLER: Eva Joly mottar hyllesten fra partifeller i De Grønne etter at det er klart at hun er valgt inn som medlem av Europaparlamentet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| PARIS (Dagbladet): Jubelen stod i taket på De grønnes valgvake i Paris da det ble klart at en historisk høy oppslutning til partiet sender norsk-franske Eva Joly hodestups inn i EU-politikken. I løpet av helga har 27 EU-land stemt inn regionale kandidater til å representere dem i Europaparlamentet.

- Historisk seierEn av dem skriver trolig et lite stykke historie, sett med norske øyne: Den norsk-franske korrupsjonsjegeren Eva Joly skal de neste fem åra forfølge sine hjertesaker i Brussel og Strasbourg, som medlem av De grønne.

- Jeg blir det mest kjente norske kvinnen i Europa. Valgt inn fra Frankrike, det er jo et paradoks, konkluderer Joly overfor Dagbladet i går kveld.

Gråt under takketalenValgdagsmålingene som ble sluppet klokka 20.00, gir De grønne 15 prosent på de nasjonale måligene. Deretter kom en separat måling for Paris på 20 prosent, noe gjør det svært sannsynlig at Joly er inne.

- Dette er en historisk seier, nå har vi et stort ansvar, sier Joly.

Fra talerstolen takket hun våt av tårer alle dem som har drevet valgkamp de siste ukene.- Takk skal dere ha, dette er historisk. Jeg hadde aldri trodd dette skulle skje.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.