Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir drapstruet 24 timer i døgnet

Eman al-Obeidi, som hevder hun ble voldtatt av Kadhafis menn, skal ha blitt intervjuet.

TRUES OG OVERVÅKES: I et intervju med det som skal være Eman al-Obeidi hevder hun at hun drapstrues kontinuerlig og at myndighetene overvåker henne og hennes telefon. Foto: AP/Jerome Delay/Scanpix
TRUES OG OVERVÅKES: I et intervju med det som skal være Eman al-Obeidi hevder hun at hun drapstrues kontinuerlig og at myndighetene overvåker henne og hennes telefon. Foto: AP/Jerome Delay/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CNN melder at de har gjort tre telefonintervjuer med den libyske kvinnen søndag og mandag.

Bildene av Eman al-Obeidi gikk verden rundt etter at hun 26. mars styrtet gråtende inn på et pressehotell i Tripoli i Libya. Der hevdet hun overfor verdenspressen at hun ble mishandlet og gruppevoldtatt av oberst Muammar Kadhafis menn.

Kvinnen ble raskt tatt hånd om av hotellpersonale og sivile tjenestemenn som hastet henne inn i en bil og kjørte av gårde. Siden har ingen sett henne.

Tror de har snakket med rett person I intervjuet kommer det fram at hun er løslatt fra libyske myndigheters varetekt, men hun føler seg på ingen måte trygg.

CNN sier i en uttalelse at de kan ikke være 100 prosent sikre på at de har snakket med rett person, men mener seg veldig sikre etter dager med research og etter å ha snakket med flere personer som har snakket med både kvinnen på hotellet og personen vanligvis pålitelige CNN har snakket med, melder nyhetsbyrået AP.

Kvinnen i telefonintervjuet snakker på arabisk gjennom en kvinnelig oversetter, men ble ikke vist på TV-skjermen.

- Det finnes ikke noe trygt sted for meg i Tripoli. Alle mine telefoner er avlytta, til og med denne telefonen som jeg snakker i nå er avlytta. Jeg blir også overvåket, sier hun.

Hun forteller at hun lørdag ble kidnappet og banket opp i gatene.

- Jeg vil forlate Tripoli. Midt på natta får har jeg mareritt og jeg føler trusler 24 timer i døgnet. De drapstruer meg hele tida, sier hun i intervjuet.

Skulle slå og bite Kvinnen forteller at etter hun ble hentet ut av hotellet, fikk hun nye klær av myndighetene før hun be ført til den statlige libyske TV-stasjonen der historien hennes skulle tas opp. Dette nektet hun.

- TV-stasjonen har ingen kredibilitet og jeg fryktet for konsekvensene, forteller hun til CNN.

Hun hevder at bak kamera sto det 15 menn med gevær rettet mot henne.

VILLE FORTELLE SIN HISTORIE:: En mann fra libyske myndigheter forsøker å stanse Eman al-Obeidi på pressehotellet i går. I bakgrunnen forsøker Financial Times sin journalist Charles Clover å hindre han igjen. al-Obeidi hevder hun ble gruppevoldtatt av 15 menn fra Kadhafi-regimet etter at hun ble arrestert. Foto: AP/Jerome Delay/SCANPIX
VILLE FORTELLE SIN HISTORIE:: En mann fra libyske myndigheter forsøker å stanse Eman al-Obeidi på pressehotellet i går. I bakgrunnen forsøker Financial Times sin journalist Charles Clover å hindre han igjen. al-Obeidi hevder hun ble gruppevoldtatt av 15 menn fra Kadhafi-regimet etter at hun ble arrestert. Foto: AP/Jerome Delay/SCANPIX Vis mer

I intervjuet forteller hun om voldtekten som skal ha skjedd da hun ble stoppet ved et checkpoint i byen.

- Selvfølgelig bandt de hendene og føttene mine. De sa de skulle slå meg, bite meg og helle alkohol i øynene mine så jeg ikke skulle se, sier hun.

Hun forteller at hun ble avhørt i 72 timer mens de helte vann og kastet mat på henne. Til slutt ble hun undersøkt av en lege.

- Han kom fram til at jeg hadde blitt voldtatt, og da ble jeg løslatt, hevder hun.

- Fredelig folk Hun oppgir mennenes motiv å være at de ønsket å vise mennene fra det østlige Libya hvordan de behandlet kvinnene derfra. Selv er hun fra opprørbyen Bhengazi.

Avslutningsvis henvendte hun seg til CNNs seere.

- Jeg ønsker å rette et ord til alle som ser på i USA for å fortelle at vi er et fredelig folk, og vi er ikke medlemmer av al-Qaida. Vi er et enkelt folk og moderate muslimer, ikke ekstreme. Vi ber ikke om annet enn vår frihet, verdighet og de mest elementære menneskerettigheter som vi er nektet i dag, sier hun.

BORTE: Myndighetene hevdet etter at hun ble ført vekk at Eman al-Obeidi hadde det bra og at hun fikk juridisk bistand. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA/SCANPIX
BORTE: Myndighetene hevdet etter at hun ble ført vekk at Eman al-Obeidi hadde det bra og at hun fikk juridisk bistand. Foto: EPA/MOHAMED MESSARA/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media