- Jeg blir flau

Nå garanterer hotellkongen at arbeiderne skal få riktig lønn. Mistanke om 20-30 kroner timen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Petter Stordalen kunne i dag lese på nettet at Økokrim og Arbeidstilsynet slo til med en razzia mot hans nye trendhotell i Oslo.

Flesteparten av arbeiderne i hotellet som pusses opp, er bosniske og jobber i et bosnisk selskap. Arbeidstilsynet skal ha kontrakter som viser at de får 20-30 kroner timen, og Oslo Bygningsarbeiderforening mener det er slaveliknende tilstander.

Stordalen besøkte klokka 12 i dag bygningsplassen, der razziaen fortsatt pågår.

- Vil rydde opp

- Vi garanterer at disse arbeiderne skal få den lønna de har krav på. Hvis ikke leverandøren, underleverandøren eller deres underleverandør rydder opp, så vil vi gjøre det, sier han til pressen.

Stordalen har satt ti personer i Choice-konsernet på oppgaven med å finne ut hva som er skjedd. Han kansellerte selv alle normale arbeidsoppgaver da han hørte om saken.

Stordalen-eide Choice Hotels Scandinavia, som driver Quality- og Comfort-hotellene, har en avtale om å leie gamle Ansgar Hotell av utbyggerne når første byggetrinn står ferdig, trolig til høsten. Leieavtalen skal etter planen løpe i ti år.

- Jeg blir flau, sier han til Dagbladet.no på spørsmål om hva han synes om saken.

- Jeg blir flau

- Vi er ikke ansvarlige for utbygningen, men føler et moralsk ansvar for å rydde opp, sier Stordalen, som understreker at han skal gjøre sitt for at arbeiderne skal få det de måtte ha krav på. 

Vinner gehør

Jonas Bals, ombudsmann i Oslo Bygningsarbeiderforening, reagerte slik da han hørte hva Stordalen sa:

- Jeg setter pris på Stordalens vilje til å engasjere seg og at han garanterer at dette skal ryddes opp i, sier han.

- Samtidig er det ålreit om folk passer på hva som skjer på byggeplassen deres.

Stordalen svarte da at det ikke var hans selskap som var ansvarlige for utbyggingen, men sa videre:

- Vi åpner ikke et hotell her uten at det er gjort opp ordentlig.

Jonas Bals svarte da:

- Det skal vi følge med på, og vi kan gjerne samarbeide om det.

Choice omtaler for øvrig det nye hotellet på følgende måte på sine egne hjemmesider:

«Velkommen til Oslos nyeste og kuleste hotell. Sentralt beliggende i Oslo finner du Comfort Hotel Oslo. Innen kun få minutters gange har du tilgang til blant annet Oslo sentralbanestasjon og shoppingmulighetene rundt Karl Johan.»

Og videre:

«Hotellet fremstår som urbant, kompakt og moderne. Banebrytende design og smarte løsninger sørger for at du som gjest får ivaretatt alle dine behov. Rommene er smart innredet, kompakte men med plass til tre på alle rom. Plug inn din I Pod eller lap top og bruk flatscreen tv som høyttaler og monitor til ditt eget bruk.»

LOVER Å RYDDE OPP: Petter Stordalen dukket personlig opp på byggeplassen etter å ha blitt kjent med saken gjennom media.