- Jeg blir fortvilet og sint. Vi føler oss alle maktesløse mot ransbølgen

Oslo-ordfører Fabian Stang utenfor blokka der Nina (32) måtte klatre for å unnslippe innbruddstyvene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ordfører Fabian Stang (H) mener ranene og innbruddene i hovedstaden den siste tida gjør at folk mister friheten i egen by.

- Jeg blir både fortvilet og sint når folk ikke kan være i fred når de er hjemme i egne boliger eller ute på gata. Og så blir jeg imponert av politiet, som tar dette på alvor. Men det er klart vi alle føler oss tlitt maktesløse i forhold til den bølgen vi har sett nå, sier Stang.

- Stjeler tryggheten Dagbladet møter ordføreren utenfor studentblokka som har opplevd to innbrudd på kort tid, på Tøyen i Oslo. I blokka bor det utelukkende studenter med barn, og innbruddet hos Nina Moronski (32) er av Studentsamskipnaden beskrevet som det mest brutale de har hørt om.

I frykt klatret hun over til naboens balkong, da hun forstod at tyvene ikke kom til å gi seg selv om hun signaliserte at hun var hjemme. Tyvene stjal PC og lader.

- Det som skjer ved et ran, er at man tar noen verdier, og det kan i og for seg være ille nok - men da snakker vi om hundrelapper eller tusenlapper. Men det man gjør mot det medmennesket man raner, er rett og slett å stjele tygghetsfølerlesen. Ikke bare til den som blir ranet, men også mange andre som bor i byen, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.