- Jeg blir fykende forbanna

Karita Bekkemellem raser mot Frps forslag om å ta barna fra innvandrerforeldre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Frps familiepolitiske talsmann, Ulf Erik Knudsen gikk i dag ut og foreslo å ta barna fra foreldre som ikke lar barna sine lære norsk.

- Jeg blir fykende forbanna. Jeg synes dette er en helt feil måte å ta tak i en viktig utfordring på. I det siste har vi sett et Frp som forsøker å vokse seg enda større på å åpenbart spille på fremmedfrykt, sier likestillingsminister Karita Bekkemellem (Ap) til Dagbladet.no.

- Mener Knudsen at også norske barn som sliter med språk- og lesevansker skal bli fratatt foreldrene sine? De må jo føre en konsekvent linje, sier hun.

Bekkemellem mener Frp ikke fører noen sammenhengende politikk.

- I vinter ville de ta all statsstøtte bort fra barnehagene og i stedet gi en sjekk til foreldre som ville være hjemme med barna. De kan ikke først gi folk penger for å være hjemmeværende, og deretter true med å ta fra dem barna hvis de ikke gir dem norskopplæring. Dette utspillet viser med all tydelighet at sammenheng er en mangelvare ved Frps politikk, sier likestillingsministeren.

Men hun er enig i at språkopplæring for innvandrerbarn er et problem.

- Vi må selvsagt ta dette på alvor. Det hersker ikke tvil om at våre nye landsmenn trenger språket som en viktig ballast når de begynner på skolen. Men Frp burde strekke ut hånda og være mer konstruktive, sier hun.

Ap foreslår i stedet lavere pris på barnehager og språkopplæring til mødre i kombinasjon med barnehage for barna. De har også støttet et prosjekt med gratis barnehage for innvandrerbarn.

 - INGEN SAMMENHENG: Karita Bekkemellem er provosert etter Frps utsagn om å ta barna fra innvandrerforeldre som ikke gir dem språkopplæring. Foto: Mette Møller/ Dagbladet
- INGEN SAMMENHENG: Karita Bekkemellem er provosert etter Frps utsagn om å ta barna fra innvandrerforeldre som ikke gir dem språkopplæring. Foto: Mette Møller/ Dagbladet Vis mer
- Jeg blir fykende forbanna