Jan Tore Sanner fikk fysisk reaksjon på Resetts kommentarfelt:

- Jeg blir fysisk dårlig. Jeg måtte ta pauser

Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner ble fysisk kvalm da han leste kommentarfeltet på Resett.no etter New Zealand-terroren. Han ønsker at politiet vurderer om de er straffbare.

HATSKE YTRINGER: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) mener politiet bør vurdere lovligheten av ytringene i Resett.nos kommentarfelt i etterkant av terrorangrepet i New Zealand. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
HATSKE YTRINGER: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) mener politiet bør vurdere lovligheten av ytringene i Resett.nos kommentarfelt i etterkant av terrorangrepet i New Zealand. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): Jan Tore Sanner uttrykte bekymring i sin tale til Høyres landsmøte over medieutviklingen der redaktørstyrte og tradisjonelle medier står svakere i konkurranse med falske nyheter og hatske ytringer i kampen om nordmenns oppmerksomhet.

Sanner var tydelig på et sterkt vern av ytringsfriheten, som også inkluderer ytringer man er sterkt uenig i eller som provoserer. Samtidig advarte han mot den polariserende trenden man ser i nettdebatten.

- Dessverre har det blitt dagligdags å stemple andre som landsforrædere og quislinger, sa Sanner i talen.

- Motstandsfolk

I etterkant av talen sendte Dagbladet over Filter Nyheters sak om Resetts kommentarfelt i etterkant av terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch i New Zealand, og spurte om han ønsket å kommentere utfallene mot norske politikere og muslimer - og støtten til terroristene.

Høyreekstremisten Brenton Tarrant utførte terrorangrepet der 50 mennesker mistet livet. Det er det verste terrorangrepet noensinne mot muslimer i den vestlige verden.

Filter Nyheters gjennomgang viser blant annet følgende kommentarer (les flere nederst i saken):

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer