AVVENTENDE: Georg Apenes sier ikke at han kommer tilbake til Høyre, men blir glad dersom han blir invitert. Foto:  Knut Falch / SCANPIX
AVVENTENDE: Georg Apenes sier ikke at han kommer tilbake til Høyre, men blir glad dersom han blir invitert. Foto: Knut Falch / SCANPIXVis mer

- Jeg blir glad hvis de ønsker meg tilbake igjen

Men Georg Apenes vet ikke om han ville takke ja ennå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Telefonen til Georg Apenes har ikke stått stille i morgentimene, bare én natts søvn etter at Fredrikstad Høyre, ekskluderte ham fra partiet i et møte i går kveld, etter hans krasse uttalelser om partikollega og stortingsrepresentant Martin Engeset.

Nå i dag ba Generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre og Østfold-leder, Tage Pettersen, Fredrikstad-ledelsen om å snu på flisa og ønsker Apenes tilbake til partiet igjen.

- Jeg synes deres syn vitner om betydelig klokskap. Jeg ville reagert på akkurat samme måte, sier Georg Apenes til Dagbladet.no.

Ønsker du å komme tilbake til partiet?

- Vi får se nå da, hva partiet bestemmer seg for, og hva som som skjer de neste dagene, sier Apenes.

- Blir glad
Han opplyser at han er ferdig med sin politiske karriere, og at han trives i sin jobb som direktør i Datatilsynet og hans engasjement der.

- Men jeg blir glad dersom de ønsker meg velkommen tilbake, sier Apenes til Dagbladet.no.

Han sier at han har vært medlem av partiet for å støtte sin kone som er engasjert i partiet og at et eventuelt comeback vil være for å for videreføre denne støtten.

- Patetisk situasjon
- Jeg har ikke vært i kontakt med ledelsen i Fredrikstad ennå, så jeg vet foreløpig ingenting, sier han.

Han beskriver situasjonen som har oppstått, der Apenes ble ekskludert og Fredrikstad-leder Bengt Morten Wenstøb trakk seg i protest mot avgjørelsen, som antikvarisk.

- Situasjonen er helt antikvarisk og nærmest patetisk, mener jeg. Men det er et fritt land med forskjellige meninger - slik et demokrat skal være, sier Apenes.

Dagbladet.no har så langt i dag ikke kommet i kontakt med Fredrikstad-ledelsen i Høyre.