- Jeg blir glad hvis de ønsker meg tilbake igjen

Men Georg Apenes vet ikke om han ville takke ja ennå.

<strong>AVVENTENDE:</strong> Georg Apenes sier ikke at han kommer tilbake til Høyre, men blir glad dersom han blir invitert. Foto:  Knut Falch / SCANPIX
AVVENTENDE: Georg Apenes sier ikke at han kommer tilbake til Høyre, men blir glad dersom han blir invitert. Foto: Knut Falch / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): Telefonen til Georg Apenes har ikke stått stille i morgentimene, bare én natts søvn etter at Fredrikstad Høyre, ekskluderte ham fra partiet i et møte i går kveld, etter hans krasse uttalelser om partikollega og stortingsrepresentant Martin Engeset.

Nå i dag ba Generalsekretær Trond Reidar Hole i Høyre og Østfold-leder, Tage Pettersen, Fredrikstad-ledelsen om å snu på flisa og ønsker Apenes tilbake til partiet igjen.

- Jeg synes deres syn vitner om betydelig klokskap. Jeg ville reagert på akkurat samme måte, sier Georg Apenes til Dagbladet.no.

Ønsker du å komme tilbake til partiet?

- Vi får se nå da, hva partiet bestemmer seg for, og hva som som skjer de neste dagene, sier Apenes.

- Blir glad
Han opplyser at han er ferdig med sin politiske karriere, og at han trives i sin jobb som direktør i Datatilsynet og hans engasjement der.

- Men jeg blir glad dersom de ønsker meg velkommen tilbake, sier Apenes til Dagbladet.no.

Han sier at han har vært medlem av partiet for å støtte sin kone som er engasjert i partiet og at et eventuelt comeback vil være for å for videreføre denne støtten.

- Patetisk situasjon
- Jeg har ikke vært i kontakt med ledelsen i Fredrikstad ennå, så jeg vet foreløpig ingenting, sier han.

Han beskriver situasjonen som har oppstått, der Apenes ble ekskludert og Fredrikstad-leder Bengt Morten Wenstøb trakk seg i protest mot avgjørelsen, som antikvarisk.

- Situasjonen er helt antikvarisk og nærmest patetisk, mener jeg. Men det er et fritt land med forskjellige meninger - slik et demokrat skal være, sier Apenes.

Dagbladet.no har så langt i dag ikke kommet i kontakt med Fredrikstad-ledelsen i Høyre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer