I FARCS VOLD: Svenske Roland Larsson (69) ble kidnappet i Colombia i mai 2007. Samboeren Diana Patricia Peña ble også tatt, men sier hun klarte å rømme etter fire dager. Foto: Privat
I FARCS VOLD: Svenske Roland Larsson (69) ble kidnappet i Colombia i mai 2007. Samboeren Diana Patricia Peña ble også tatt, men sier hun klarte å rømme etter fire dager. Foto: PrivatVis mer

- Jeg blir holdt fanget av Farc

Roland Larsson (69) ble bortført i Colombia i 2007. - Jeg er syk , sier svensken i video til sine barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Barna til kidnappede Roland Larsson (69) har fått et nytt livstegn fra pappa, skriver svenske Expressen. 69-åringen, som trolig er fanget av Farc-geriljaen, omtales stort i svenske medier.

På videofilm som er sendt til dem fra jungelen i Colombia sier han:

- Jeg er syk.

Kidnappet
Roland Larsson ble bortført fra hjemmet sitt i Colombia i mai 2007. Væpnede menn brøt seg inn i huset. Farc-geriljaen skal angivelig stå bak kidnappingen.

Tidligere har barna hans i Norbotten i Sverige mottatt brev fra faren. De har sendt spørsmål som bare han kan svare på, og har fått svar i hans håndskrift. Nå har de også fått bildebevis på at han er i live.

Før jul mottok sønnen Tommy Larsson i Sikfors en videofilm fra Colombia, skriver svenske Norbottens-Kuriren. Filmen er rundt fem minutter lang.

- I første halvdel av filmen henvender han seg direkte til meg. Resten av filmen forteller han om sin sykdom, men nøyaktig hva han sier ønsker jeg ikke fortelle om nå. Det var kjempetøft å se, og man føler seg maktesløs, sier Tommy Larsson til lokalavisa.

Roland Larsson er tydelig avmagret. Han synes også å ha lammelser i halve ansiktet.

- Leger som har sett videoen tror han har hatt et slag. Selv sier han bare at han er syk, sier sønnen. Familien har forsøkt å sende blodfortynnende medisiner til ham, men vet ikke om medisinen har nådd fram.

- Vil kontakte Betancourt
I videoen opplyser 69-åringen at det er Farc-geriljaen som står bak kidnappingen. Ifølge sønnen framgår det av farens blikk at han ikke er alene mens han filmes.

Den tidligere Skanska-ingeniøren ble bortført fra gården sin i provinsen Córdoba i Colombia sammen med samboeren Diana Patricia Peña.

Ansatte på gården har fortalt at de ble tatt av væpnede menn. Fire dager senere kom samboeren tilbake. Hun fortalte at Farc-geriljaen står bak, men at det hadde lyktes henne å rømme.

Nå prøver Tommy Larsson å få kontakt med Ingrid Betancourt, som kom seg ut av Farc-geriljaens klør i fjor etter mange år i fangenskap.

- Vi håper å få innblikk i hvordan tilstanden er der nede, sier sønnen til Norbottens-Kuriren.