- Jeg blir jaget som et dyr til gasskammeret

Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland (43) raser etter at Bistandsnemda fjernet foredrag hun holdt fra sine nettsider.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Religionshistoriker og forfatter Hanne Nabintu Herland (43) hevder overfor Dagbladet at hun blir «sensurert av krefter i det bestående maktapparatet» i Norge, etter at et foredrag hun holdt for Bistandsnemda i slutten av september er fjernet fra organisasjonens hjemmesider.

Bistandsnemda er en paraplyorganisasjon for norske misjonsorganisasjoner som driver utviklingsarbeid i rundt 40 land. Herland var invitert til et frokostmøte for å gi et foredrag om religionens plass i samfunnet og forklare sin påstand om at «Norge er et u-land på indre og åndelige verdier».

15 000 seere Den en times lange seansen ble videoefilmet og lagt ut på Bistandnemdas hjemmesider, der den raskt fikk massiv oppmerksomhet med opp mot 5000 daglige seere, totalt over 15 000 ifølge Herland selv.

- Foredraget hun holdt vakte stor interesse og vi fikk en del reaksjoner på innholdet. For oss var det førskole i hvordan sosiale medier fungerer, sier generalsekretær Jørn Lemvik til Dagbladet.

Trakk videoen Han og kollegene besluttet etter hvert å trekke videoen fra hjemmesidene. Lemvik bekrefter at også flere blant de 15 tilhørerne var sterkt provosert over Herlands budskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer