VED SIN MANNS SIDE: Michelle Obama gjør mange offisielle oppdrag sammen med presidenten, men hun tenker vel så mye på hvordan det skal gå med barna. Foto: MANDEL NGAN/AFP
VED SIN MANNS SIDE: Michelle Obama gjør mange offisielle oppdrag sammen med presidenten, men hun tenker vel så mye på hvordan det skal gå med barna. Foto: MANDEL NGAN/AFPVis mer

- Jeg blir kalt en sint, svart kvinne

Michelle Obama forteller om karakteristikkene og det indre livet i Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Å være gift med verdens mektigste mann er ikke som et vanlig ekteskap. Jobben hans må i mange tilfeller komme først, noe Michelle Obama ikke har noen problemer med å akseptere.

Samtidig som hun har en viktig rolle som kone og førstekvinne, fokuserer hun derfor mest på barna.

Likevel må hun tåle at hennes rolle og hun som person blir portrettert i offentligheten, sist gjennom boka «The Obamas», skrevet av The New York Times-journalisten Jodi Kantor.

Bryr seg ikke - Jeg leser aldri sånne bøker, jeg er ikke interessert i andre folks karakteristikker, sier Obama til CBS News.

Men hun har fått meg seg at hun ikke alltid blir presentert som et glansbilde, uten at hun bryr seg nevneverdig om det.

Verken hun eller presidenten har bidratt til boka, men forholdet deres beskrives likevel inngående - og framstillingen er at det kan gå hett for seg i Det hvite hus, skriver Associated Press.

- Jeg antar at det er mer interessant å forestille seg at det er konflikter her. Det er et bilde folk har forsøkt å tegne av meg siden Barack overtok, at jeg er en sint, svart kvinne. Det vil alltid være noen som ikke liker meg, sier førstekvinnen.

Tenker på barna Andre personer har i boka forsøkt å forklare hvordan det indre livet i familien er, men Michelle Obama bare rister på hodet.

- Det er derfor jeg ikke leser de bøkene. Det er på mange måter et spill. Hvem kan skrive hva jeg føler? Hvordan kan en tredjeperson fortelle meg hva jeg føler?

Michelle Obama sier hun er en av presidentens største støttespillere, men at hun også må ha et annet fokus enn den formelle førstekvinnerollen.

- Jeg bryr meg voldsomt om ektemannen min og er en av dem han kan betro seg til. Vi har våre utfordringer, men jeg elsker denne jobben. Det har vært et privilegium fra dag en. Hvis jeg føler urolighet, så er det bare fordi jeg må sørge for at jentene mine (Malia og Sasha) kommer hele ut på den andre siden, sier Obama til CBS.

Den andre siden kan i verste fall komme i november, når presidentvalget skal gjennomføres. Før jul fikk Obama en sjokkmåling i fanget, som viste at republikanske Mitt Romney da sto sterkere enn ham.

Samtidig er det ennå ikke avgjort på republikansk side, og en langvarig strid der kan styrke presidenten.

BARNE-TV: Michelle Obama var nylig på innspilling til ungdomsserien «iCarly». Foto: LISA ROSE/NICKELODEON/AP
BARNE-TV: Michelle Obama var nylig på innspilling til ungdomsserien «iCarly». Foto: LISA ROSE/NICKELODEON/AP Vis mer