- Jeg blir kvalm av å se på det

Viltnemda raser og mener den påkjørte elgen ble mishandlet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Du kan tenke deg hvilke smerter denne elgen ble utsatt for da den ble dratt etter beina med knekt rygg, det er dyremishanling i aller høyeste grad, sier viltnemndleder i Bærum, Gunn Bjerke.

Hun reagerer kraftig på at politi og viltnemd i Nordre Buskerud synes elgen som ble påkjørt og skadd i helga ble behandlet på en dyrevennlig måte.

- Her har elgen blitt dratt til siden slik at det ene feltet ble åpnet for trafikk. Det ble møtt med forståelse fra Viltnemnda. Her har folk håndtert dette på en samfunnsnyttig og dyrevenning måte, sier operasjonsleder i Nordre Buskerud, Espen Sola.

- Jeg skjønner ikke hvorfor operasjonslederen mener dette, sier Bjerke til Dagbladet.

Dratt og dyttet Elgen ble påkjørt ved Neslandet i Nordre Buskerud og skapte en del kø i begge kjøreretningene. Vitner dro og dyttet elgen til side slik at bilene kunne kjøre forbi.

PÅKJØRT  Her ligger elgen midt i veien etter å ha blitt truffet av en bil. Den ble dratt til side for at trafikken kom fram. Foto: Tipser / Dennis Askeland
PÅKJØRT Her ligger elgen midt i veien etter å ha blitt truffet av en bil. Den ble dratt til side for at trafikken kom fram. Foto: Tipser / Dennis Askeland Vis mer

- Det skal man jo ikke gjøre, det sier seg selv. I andre trafikkulykker må bilistene vente på redningetatene. De må finne seg i å vente i slike trafikkulykker også, mener Bjerke.

For at det påkjørte dyret ikke skal lide mer enn nødvendig, skal dyret ligge i fred.

- Dyret skal aldri røres før Viltnemnda kommer, sier viltnemndlederen.

Sjokkerende behandling Videoen av elgen, som blant annet knakk ryggen under påkjørselen, sjokkerer Bjerke. Hun skjønner ikke at folk kan gjøre noe slikt med et skadet dyr.

- Jeg blir kvalm av å se på det. Det er helt uakseptabelt, sier hun.

Hun legger til at det kan være farlig å nærme seg dyr som er blitt påkjørt.

- Dyret er i sjokk og vil sparke om den har mulighet. Elgen har kraftige spark som kan forårsake alvorlige skader på mennesker, opplyser Bjerke.

SJOKKERT: Gunn Bjerke reagerer kraftig på det hun mener som mishandling av skadd elg. - Dyrene må få ligge i fred, mener hun. Foto: Privat
SJOKKERT: Gunn Bjerke reagerer kraftig på det hun mener som mishandling av skadd elg. - Dyrene må få ligge i fred, mener hun. Foto: Privat Vis mer