- Jeg blir litt fandenivoldsk

Venstre-leder Trine Skei Grande åpner for et skifte i partiledelsen, der hun selv blir sittende.

KJEMPER VIDERE: - Fornyelse kan være så mangt, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun kjemper for å overleve som partileder når Venstre samles til landsmøte i april neste år. Foto: Lars Eivind Bones
KJEMPER VIDERE: - Fornyelse kan være så mangt, sier Venstre-leder Trine Skei Grande. Hun kjemper for å overleve som partileder når Venstre samles til landsmøte i april neste år. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det har blåst rundt Venstre-leder Trine Skei Grande etter begredelige 3,9 prosent i mandagens valg. Daglig har partifeller gått ut med krav om Grandes avgang.

Unge Venstre lanserer Guri Melby og Sveinung Rotevatn som utfordrere til Grande og hennes nestledere Ola Elvestuen og Terje Breivik.

Men der Grande allerede valgnatta slo fast overfor Dagbladet at hun mer enn gjerne fortsetter, holder nestlederne i det hardt pressede partiet kortene tett til brystet. Deres svar skal først meddeles valgkomiteen, skriver begge i SMS-er til Dagbladet.

Fandenivoldsk

Partilederen selv framstår som kampklar og fattet da hun tar imot Dagbladet på sitt kontor i Kulturdepartementet.

- Du er i hardt vær?

- Jeg er usikker på hvor hardt været er.

- Likevel. Hva gjør dette med deg?

- Det er helt naturlig at du finner lokallagsledere som er skuffet og som mener at valgresultatet er mitt ansvar. Og det er mitt ansvar som partileder. Men så blir jeg jo litt fandenivoldsk også. Jeg vil vise at dette går an, sier Grande.

Hun minner om at sist Venstre satt i regjering, under Lars Sponheims ledelse, fikk partiet et enda dårligere lokalvalg enn nå. To år seinere ledet Sponheim Venstre til rekordsterke 5,9 prosent ved stortingsvalget i 2005.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer