- Jeg blir nesten stum

I tre omganger har Audun Lysbakken forsikret at Stortinget er fullstendig informert om saken. Men her er et internt notat han aldri viste dem.

NYTT DOKUMENT: Her får kontroll- og konstitusjonskomiteens leder, Anders Anundsen (Frp), nok et dokument som Audun Lysbakken ikke la frem for Stortinget. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
NYTT DOKUMENT: Her får kontroll- og konstitusjonskomiteens leder, Anders Anundsen (Frp), nok et dokument som Audun Lysbakken ikke la frem for Stortinget. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I ei og ei halv uke har Audun Lysbakken og resten av Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet lett over alt for å forsikre seg om at de finner fram til alle saksdokumenter i selvforsvarssaken.

Og det siste Lysbakken gjorde som statsråd mandag var å forsikre Stortinget om at han da la fram alle dokumenter i saken.

- Blir nesten stum «Jeg understreker at jeg nå oversender alt materiale av relevans som vi har funnet, med de forbehold som ligger i søkemulighetenes begrensninger og utfordringer», skrev Lysbakken i brevet han sendte mandag.

Men Dagbladet kan i dag avsløre at Lysbakken nok en gang ikke har gitt Stortinget tilgang på all informasjon.

I forkant av et møte statssekretær Kirsti Bergstø i sommer skulle ha med en fransk gruppe om ikkevoldelig selvforsvar, ble det laget et internt notat i departementet. Notatet ble laget av Samlivs- og likestillingsavdelingen og sendt til statssekretær Bergstø.

- Jeg vet ikke lenger hvilke ord jeg skal bruke, for jeg blir nesten stum. Dette viser jo bare at det er et salig rot i hele saksbehandlingen helt fra dag én i denne saken, sier kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Anders Anundsen (Frp).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer