Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg blir sint av å se mammas drapsmann

Alexander (15) og Veronica Vildmyren (17) er sammen med enkemann Egil Vildmyren (51) i retten i København.

SINT: Familien til den drepte Vera Vildmyren (42), her ved enkemann Egil (51) (fremst), Veronica (17) og Alexander (15). Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet
SINT: Familien til den drepte Vera Vildmyren (42), her ved enkemann Egil (51) (fremst), Veronica (17) og Alexander (15). Foto: Kristian Ridder-Nielsen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KØBENHAVN (Dagbladet): - Det er hardt å være her, men vi unngår det verste som detaljer og bilder fra drapet. Vi har sett nok, sier den drepte flyvertinnen Vera Vildmyrens (42) ektemann Egil Vildmyren (51) til Dagbladet.

51-åringen følger drapssaken der rumenske Marian Clita (59) er tiltalt for overlagt drap på hans kone sammen med sine barn Alexander (15) og Veronica (17) i Københavns byrett.

- Jeg har ikke hatt øyenkontakt med ham, men han ser mye bak mot oss, sier Vildmyren.

Dattera fikk øyekontakt Veronica Vildmyren (17) forteller til Dagbladet at hun har møtt blikket til morens drapsmann, men har vanskeligheter med å sette ord på hvordan det var.

- Jeg blir litt sint av at han hele tiden ser bakover mot oss. Det er respektløst, sier Alexander Vildmyren (15) til Dagbladet.

DREPT: Den norske flyvertinnen Vera Vildmyren(42) ble drept på et hotellrom i København. I dag pågår rettssaken mot hennes drapsmann Marian Clita (59). Foto: Privat
DREPT: Den norske flyvertinnen Vera Vildmyren(42) ble drept på et hotellrom i København. I dag pågår rettssaken mot hennes drapsmann Marian Clita (59). Foto: Privat Vis mer

- Ja, det er ekkelt, legger Veronica til.

- En gal mann Klokka 9.40 ble retten i København satt, noe forsinket av en sint Marian Clita som var sur fordi han ikke fikk røyke i rettssalen.

- Kan man ikke få røyke i dette landet? Jeg kan ikke sitter her i to timer uten å røyke! Hvem har funnet på de reglene, spurte han opprørt.

- Hans oppførsel beviser bare hva slags mann dette er. Han er jo sinnsyk, man ser jo det i blikket hans, sier Egil Vildmyren.

Erkjenner dødsvold - Han erkjenner vold med døden til følge og tyveri, sa tiltalte Marian Clitas forsvarer, advokat Michael Steffensen, i sin korte innledning.

Etter aktors innledning og framlegging av tiltalen begjærte Steffensen deler av dokumentene som rettens medlemmer har fått utdelt som ugyldig og krevde at det skulle bli trukket tilbake. Begjæringen ble etter en lengre vurdering tatt til følge.

TILTALT: Marian Clita har tilstått vold med døden til følge, men nekter for at det var et overlagt drap. Foto: Politiet
TILTALT: Marian Clita har tilstått vold med døden til følge, men nekter for at det var et overlagt drap. Foto: Politiet Vis mer

LES OGSÅ: - Drapet av min kone var mer bevisst enn det som har kommet fram

• Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media