- Jeg blir veldig rørt

Eskil Pedersen så tusener holde opp roser, mens Lillebjørn Nilsen ledet an i allsang på Youngstorget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet sendte Lillebjørn Nilsens framførelse direkte her.

(Dagbladet): - Jeg blir veldig rørt, spesielt fordi dette ikke er et arrangement som kommer ovenfra. Dette er det folket som arrangerer, på samme måte som rosetoget etter 22. juli, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet på Youngstorget.

- Det som er fantastisk er at dette arrangementet har kommet til gjennom sosiale medier. Dette viser at vi står for det motsatte av gjerningsmannen, sier Eskil.

Enkelte var i tårer under allsangen.

- Takk til verdens vakreste rosekor, meldte statsminister Jens Stoltenberg på Twitter.

Holdt opp roser Youngstorget var litt før klokka 12 stappfullt av folk som skulle forenes i allsang av Lillebjørn Nilsens «Barn av regnbuen», og høre en appeller bli framført av Trond Henry Blattmann, lederen for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli.

- 40 000 har møtt på Youngstorget, meldte Oslo-politiet på Twitter i formiddag.

Blant paraplyer i en regntung hovedstad var det tusenvis av mennesker som strakk hendene i været og holdt opp roser, for å vise at terroristen Anders Behring Breivik ikke hadde vunnet over samfunnet han rettet sitt angrep mot.

RØRT: Eskil Pedersen og kulturminister Anniken Huitfelt deltok i allsangen på Youngstorget i dag. Foto: Lars Thorvaldsen
RØRT: Eskil Pedersen og kulturminister Anniken Huitfelt deltok i allsangen på Youngstorget i dag. Foto: Lars Thorvaldsen Vis mer

Voksne, barn og ungdom hadde møtt fram, tross dårlig vær og at arrangementet ble holdt mitt i skole- og arbeidstida.

Provosert Forrige fredag trakk terrortiltalte Anders Behring Breivik fram visesanger Nilsens kjente sang fra 1973 som et eksempel på hvordan norske skoleelever blir hjernevasket med marxistisk tankegods.

Svært mange har funnet terroristens utsagn provoserende. Facebook-gruppa Barn av regnbuen - 22/7 ønsket at folk strømmer til Youngstorget klokka 12 i formiddag for å «ta tilbake» den folkekjære Lillebjørn Nilsen-visa.

Nilsen framførte også originalversjonen «My Rainbow Race» skrevet av hans mangeårige venn, den amerikanske folkemusikeren Pete Seeger (93). Også i flere andre byer, blant annet Trondheim, er det markeringer.

Dagbladet kommer med mer.