- Jeg bør lede landet

Jubel til ydmyk, men offensiv Solberg.

TALTE:
Partileder Erna Solberg under sin åpningstale på Høyres landsmøte i Oslo fredag.
Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
TALTE: Partileder Erna Solberg under sin åpningstale på Høyres landsmøte i Oslo fredag. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Høyre-leder Erna Solberg slaktet regjeringens finanskrisehåndtering og fokuserte på skolepolitikk, skatt og samferdsel i sin tale til landsmøtet i dag.

Men hun tok også på seg mye av skylda for Høyre-nedturen, før hun offensivt lovet en ny kurs for Norge - med seg selv som kaptein.

- Det er fem måneder til det norske folk skal velge hvem som skal lede dere. jeg har forklart dere hvorfor det bør bli meg, sa Erna Solberg.

Etter oppvarming med kjærlighetsviser fra Odd Nordstoga - «kanskje dette i en fjern framtid blir en vise om borgerlig samarbeid» - gikk Erna Solberg på talerstolen klokka kvart på ett i dag.

Hun startet talen med vissheten om at partiet forventet noe som kan gi Høyre et etterlengtet løft inn i valgkampen.

YdmykFlere av partiets fylkestopper hadde på forhånd gjort det tydelig at hun måtte levere, men applausen var voldsom da hun begynte.

Og hun begynte ydmykt.

- Det har vært fem tøffe år. Et skuffende valg i 2005. En krevende valgkamp i 2007, sa Solberg.

Hun fortalte om mange møter med tillitsvalgte og velgere landet rundt, som snakket om skuffelse over at partiet ikke har fått fram politikken sin godt nok.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.