Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg bryr meg mer om de som ble drept

Over 48 000 har signert kravet om å utvise Piers Morgan.

VÅPENDEBATT: Piers Morgan har etter massakeren i Newtown vært meget aktiv i våpendebatten i USA, dette har ikke falt i god jord hos våpenforkjemperne. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, File/NTBScanpix
VÅPENDEBATT: Piers Morgan har etter massakeren i Newtown vært meget aktiv i våpendebatten i USA, dette har ikke falt i god jord hos våpenforkjemperne. Foto: AP Photo/Chris Pizzello, File/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske TV-verten Piers Morgan (47) har etter Newtown-massakeren vært meget aktiv i våpendebatten i USA..

Dette har ikke falt i god jord hos våpenentusiaster.

- Deportert umiddelbart Siden 21. desember har over 48 000 personer signert kampanjen på Det hvite hus sine nettsider, der de krever at Morgan skal bli deportert på grunn av sine uttalelser om landets våpenlover, melder nyhetsbyrået Reuters.

- Vi krever at Morgan blir deportert umiddelbart, på grunn av hans innsats for å undergrave «grunnlovstilleggene», og for å utnytte sin stilling som en tv-vert for å gå til angrep på amerikanske borgeres rettigheter, står det i underskriftskampanjen.

Amerikanske borgere kan arrangere underskriftskampanjer på Det hvite hus sine nettsider, om de får minst 25 000 underskrifter på 30 dager, så må landets ledelse svare.

Twitter Piers Morgan har svart sine kritikere på Twitter, der han gjentar sin oppfordring om å endre våpenlovene i USA.

- Jeg bryr meg ikke om underskriftskampanjen. Men jeg bryr meg om de stakkars brannmennene som ble drept og skadd i dag. #GunControlNow, skrev Morgan på nettstedet, etter at det ble kjent at to brannmenn ble drept i New York i går.

Christa Robinson, talskvinne for CNN, sa at kanalen ikke har noen kommentar til underskriftskampanjen.

Fem dager etter massakren i Newtown, gjestet Larry Pratt, lederen for «Gun Owners for America», tv-showet til Morgan. Da kalte Morgan ham «idiot», «farlig», og en «utrolig dum mann», da Pratt argumenterte med at amerikanerne trenger flere våpen for å bekjempe kriminaliteten i USA.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!