«Jeg bygget ham opp på ufattelig mange måter»

Erik Solheim (SV) om SV-leder Audun Lysbakken, som sparket ham som statsråd.

PRESSEKONFERANSE I: Erik Solheim i SV holder pressekonferanse i forbindelse med sin avgang som miljø- og utviklingsminister. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
PRESSEKONFERANSE I: Erik Solheim i SV holder pressekonferanse i forbindelse med sin avgang som miljø- og utviklingsminister. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avgått utviklings- og miljøvernminister Erik Solheim hadde i dag morges mer på lager for SV-leder Audun Lysbakken, som tidligere i uka ga ham sparken som statsråd.

Solheim svarte med en offentlig skittentøyvask, og fikk en strøm av komplimenter i retur fra Lysbakken.

Store sko Nå kommer Solheim med mer.

- Jeg har fått brei støtte der ute for at når den personen du har brukt det siste året på å bygge opp på ufattelig mange måter, det første han gjør er å sparke deg ut, så må det være lov med en liten utblåsning, sa Solheim i NRK P2s Søndagsavisa.

Utviklingsminister Heikki Holmås og miljøvernminister Bård Vegar Solhjell skal nå prøve å fylle Solheims sko, riktignok med bare en sko på hver siden Solheim hadde begge statsrådspostene.

- Var bare ærlig Etter statsrådskiftet har Solheim fått til dels kraftig kritikk for sin opptreden, blant annet på lederplass i dagens VG. Men Erik Solheim beklager ikke at hans egen pressekonferanse nærmest overskygget Holmås og Solhjell på deres store dag som nyutnevnte statsråder.

- Jeg har vært ærlig og sagt hva jeg mener, sa Solheim til Søndagsavisa.Han forklarte at dette er et av hans kjennetegn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer