REDNINGSMANN: Taxisjåfør Azhar Munir (38) kan ha reddet livet til en hardt knivskadd ung mann som kapret drosjen hans på Bislett i natt. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
REDNINGSMANN: Taxisjåfør Azhar Munir (38) kan ha reddet livet til en hardt knivskadd ung mann som kapret drosjen hans på Bislett i natt. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

«Jeg dør, dere må hjelpe meg»

Taxisjåfør Azhar Munir (38) trodde først det var halloween da den blodige unge mannen satte seg inn i bilen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet) En person ble funnet drept i Pilestredet 70 i Oslo i natt. Den antatte gjerningsmannen ble pågrepet i bakgården med lettere skader. Han er nå siktet for drap og drapsforsøk på en annen ung mann som rømte unna i en taxi i natt.

Taxisjåfør Azhar Munir hadde en kvinnelig kunde i baksetet, da den blodige og hardt skadde mannen plutselig satte seg inn i passasjersetet fremst i bilen.

- Trodde det var halloween - Jeg trodde først det var halloween, og ba ham om å gå ut av bilen. Men plutselig så jeg at det rant blod fra hans høyre skulder. Da skjønte jeg at det var alvor, sier Munir til Dagbladet.

Den kritiske skadde mannen kom inn i taxibilen rundt klokka 02.20, i lyskrysset ved Bislett bilutleie i Pilestredet i Oslo.

- Han sa «jeg dør, dere må hjelpe meg». Jeg ba ham lukke døra, men han klarte det ikke, så jeg måtte gå rundt og gjøre det for ham. Etter noen få sekunder lukket han øynene, sier taxisjåføren.

Munir og kvinnen i baksetet prøvde å holde den skadde ved bevissthet.

- Vi snakket med ham, og ba ham svare på at han hørte oss. Kvinnen ringte etter ambulanse, men det endte med at jeg kjørte ham med nødlys ned til legevakta.

- Kan ha reddet livet hans Munir parkerte ved ambulanseinngangen på legevakta, løp inn og fikk tak i ambulansepersonell.

- Vi så ikke hvor ille tilredt han var før helsepersonellet tok ham ut av bilen. Han hadde flere kutt på kroppen, på høyre skulder venstre skulder og i brystet. Hele magen var skåret opp fra høyre til venstre side, forteller taxisjåføren.

Oslopolitiet mener Azhar Munir kan ha reddet den unge mannens liv.

- Den andre skadde greide å ta seg ned fra leiligheten selv og kapret en drosje, og raskt brakt til legevakta hvor han er operert. Taxisjåføren kan ha bidratt til å redde livet hans. Tilstanden er kritisk, men stabil, sier politiinspektør Hanne Kristin Rhode.

- Bare i boxeren Kvinnen i baksetet, en svenske som heter Charlotte, har fortalt avisa Aftonbladet om den skremmende opplevelsen.

Hun forteller om hvordan kivofferet plasserte en blodig hånd på bilvinduet før han tok seg inn i taxien som ventet på grønt lys.

- Jeg trodde først det var en halloween-spøk. sier Charlotte til Aftonbladet.

Hun forteller avisa at mannen bare var ikledd en boxershorts, og at han var dekket med blod.

- Helt grusomt Azhar Munir forteller at han ble på legevakta i en halvtimes tid, i påvente av politiet. Da de ikke dukket opp, kjørte han til åstedet hvor han avga forklaing på hva som hadde skjedd.

- Det var en helt grusom opplevelse. Etter at jeg hadde snakket med politiet, dro jeg og fikk vasket bilen. Den var helt tilgriset av blod. Deretter dro jeg hjem. Jeg tenker på den forferdelige opplevelsen ennå, sier taxisjåføren.