Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg dør, ikke sant?

Nye opptak fra 11.september frigitt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Melissa Doi (32) var en av de 2650 som mistet livet under terrorangrepet på Twin Towers 11. september i 2001. Opptaket av samtalen hun hadde med en av 911-operatørene, er nå frigitt, melder AP. Doi jobbet som finansmanager i 84. etasje da tårnet ble truffet.

- Prøv å puste, og be til Gud, oppfordret operatøren. Samtalen varte i 24 minutter. Doi forteller at hun ligger på gulvet, og at det er svært varmt.

- Jeg dør, ikke sant? spør Doi, mens operatøren prøver å berolige henne med at det kommer til å gå bra. Selv etter at Doi ikke gir fra seg livstegn, fortsatte operatøren å snakke til Doi.

- Jeg vet ikke om hun bare er bevisstløs, derfor snakker jeg til henne, forklarer hun til en av de andre ansatte.

Etter drøye 24 minutter bryter samtalen, og en annen ansatt sier at linja er død.

- Herregud, utbryter en annen på nødsentralen.

Opptak av nødsamtaler fra desperate mennesker som var i tvillingtårnene 11. september 2001, er nå frigitt. Tidligere er 130 opptak frigitt, men da kun med operatørenes stemmer. Ofrenes bønn om hjelp ble fjernet, ettersom myndighetene mente det ville være en for stor følelsesmessig påkjenning.

Det har skapt debatt i USA, at det har tatt så lang tid å finne alle opptakene fra 11. september, og at de heller ikke har litt frigitt for publikum og presse.