«Jeg dør som Jesus Kristus»

Minutter før han satte i gang fase to av massakren, gikk Cho Seng-Hui på postkontoret. Pakken han sendte ryster USA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BLACKSBURG/OSLO (Dagbladet.no): Klokka 11 i går lokal tid oppdaget sikkerhetsvaktene til den riksdekkende tv-stasjonen NBC en postpakke som raskt vakte oppmerksomhet. Avsenderadressen var i Blacksburg, der Virginia Tech ligger, og avsenderen var «A Ishmael», melder NBC News.

Da pakken ble åpnet, ble det raskt klart at etterforskningen av mandagens blodbad på universitetet hadde tatt en ny, oppsiktsvekkende vending.

Pakken inneholdt blant annet en DVD med 27 videofiler. De omlag ti minuttene med film er knyttet til et 1800 ord langt elektronisk tekstdokument der massedrapsmannen Cho Seng-Hui gir det som ser ut til å være en rasende, usammenhengende begrunnelse for en av de verste forbrytelsene i USA noensinne.

I det som beskrives som et absurd multimedia-manifest lå det også 43 stillbilder. På 11 av bildene poserer den sørkoreanske 23-åringen med skytevåpen som etter alt å dømme er de samme han brukte til å ta livet av 32 medstudenter og universitetsansatte. Andre bilder viser Cho med kniver, og på ett bilde har han nitidig satt opp en mengde kraftig hullspiss-ammunisjon på et bord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer