- Jeg drepte 100 barn

En massemorder i Lahore i Pakistan har trolig tatt livet av flere titalls unge gutter. Han har puttet guttene i syrebad, og kvittet seg med beinrestene som ikke gikk i oppløsning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev politiet har funnet, skriver den antatte massemorderen Javed Iqbal at han har drept 100 tenåringsgutter i løpet av det siste året. De drepte har vært seksuelt misbrukt. Det er uklart om de ble drept før de ble kastet i syrebadet.

Fant likrester

- Jeg har drept 100 barn og puttet kroppene deres i syrebassenger, og etterpå kvittet meg med kroppsdelene som ikke gikk i oppløsning, skriver Iqbal.

Politiet har funnet minst to kropper som var i oppløsning i syrebad i Javed Iqbals hus i en arbeiderklassebydel i Lahore. Foreldre og slektninger har identifisert 57 gutter ut fra bilder og klær politiet har funnet i Iqbals hus.

Politiet sier det er store sjanser for at det Iqbal skriver i sitt brev er sant. Men de understreker at det ennå ikke er mulig å slå fast hvor mange barn han har drept.

For Sophia Satar er det av mindre betydning. Hun fant sin 12 år gamle sønns T-skjorte blant klærne i huset med syrebadene.

- Herre Gud, det er min sønn Imran, sier hun. Han forsvant i i oktober.

- Han gikk ut om ettermiddagen, og kom aldri tilbake. Vi kontaktet politiet, vi lette overalt, sier Sophia Satar ifølge BBC.

Sex-overgrep

Historien om massemorderen har sjokkert Pakistan, og det reises nå kritikk mot politiet for at man ikke tar meldinger om forsvunne barn på alvor.

Seks mennesker er tatt inn til avhør av politiet, blant dem to av Iqbals brødre, hans kone og datter. Iqbal er tidligere dømt for sexovergrep. Han skriver i sitt brev at han har tatt livet av tiggere og hjemløse fordi han en gang ble fengslet uten grunn og banket opp av politiet.

Morderens utstyr

I Iqbals hus fant politiet tomme flasker med alkohol, gassmasker og tønner med nitrogenholdige syrer. Politiet fant også en dagbok på 32 sider med adresser til flere titalls barn.

Dagboka inneholdt bilder av mer enn 50 barn, og avisutklipp med annonser der forsvunne barn etterlyses.

Iqbal skriver i sitt brev at han nå ville ta sitt eget liv. Men politiet sier de tror han fortsatt er i live. Hele Pakistan er nå med i jakten på massemorderen.

SØNNEN ER SAVNET: Ruqquia Bibi og datteren gråter. Moren har funnet et bilde av sønnen i morderens hus.
NYSGJERRIGE NABOER: En nabokvinne er nysgjerrig, og får et glimt inn i dødens forgård, som er naboens hus.