Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg drepte 52 med hendene

52 menn, kvinner og barn måtte bøte med livet før massemorderen Anatolij Onoprienko ble dømt til døden i går. - Jeg angrer ingenting og ville gjort det igjen, hevder massemorderen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av sju år tok Anatolij Onoprienko livet av 52 personer - med bare hendene. I går ble han dømt til døden i byen Zjitomar i Ukraina.

Da anklagen mot ham ble lest opp i begynnelsen av rettsaken viste han ingen tegn til anger.

- Med disse drepte jeg 52 mennesker, sa han og holdt opp hendene mot kameraene.

Det tok dommeren tre timer å lese opp de grufulle detaljene i den omfattende anklagen. Onoprienko så ned i gulvet hele tiden. Siden forklarte han om lystfølelsen han fikk av å drepe, skriver Aftonbladet.

- Jeg var ulven og ofrene var lam, forklarte han.

Angrer ingenting

Onoprienko ble pågrepet i 1996. Siden den gang har han ikke en gang benektet at han stod bak drapene, snarere tvert imot:

- Jeg angrer ingenting, og ville gjort det på nytt. Det fins ingen bedre morder enn jeg. Hvem som helst som vil prøve å måle seg med meg, kan jo forsøke, har han sagt ifølge Aftonbladet.

Til tross for rystende drap og uttalelser mener de sakkyndige at Onoprienko er psykisk frisk og strafferettslig tilregnelig. Selv mener han at han er en robot som bare har utført ordre.

Barn og familier

Ti av de drepte var barn mellom tre måneder og elleve år. I flere tilfeller utryddet han hele familier. Hans spesialitet var avsidesliggende hus i småbyer. Innbyggerne i byen Bratkovichi kan puste lettet ut etter at Onoprienko er dømt til døden. Han har elleve liv på samvittigheten, og innbyggerne har vært livredde.

Bodde i Sverige

I perioden 1995-96 var massemorderen spesielt aktiv og bestialsk. I denne perioden har han innrømmet at han ved hjelp av et falsk pass forsøkte å finne svart arbeid i Sverige.

Han ser ikke spesielt mørkt på å dø.

- Jeg har vært nær døden så mange ganger at det til og med kan bli interessant å se hva som fins etter døden.