Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg drepte ikke Bujar

HAMAR (NTB): - Jeg er uskyldig, fastholdt den 58-åringen som er tiltalt for drapet på 12 år gamle Bujar Gashi 15. februar i fjor. En ny rettslig runde ble innledet i barnedrapssaken i Hamar i Eidsivating lagmannsrett i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tiltalte avviser stadig ethvert kjennskap til drapet på den kosovoalbanske 12-åringen Bujar Gashi i mjøsbyen natt til 15. februar i fjor - slik han også gjorde i forrige rettsinstans.

I tre uker framover vil 58-åringens forsvarer, advokat Trygve Staff, forsøke å overbevise retten om at påtalemyndighetens tese om hendelsesforløpet ikke er den eneste tenkelige.

Nærmere 90 vitner skal avhøres. Flere av dem er nye siden herredsrettssaken i fjor sommer - der 58-åringen for øvrig ble dømt til 11 års fengsel for barnedrapet.

Mystiske skrik, observasjoner av Bujar Gashis sykkel og av ukjente kjøretøyer er forhold forsvarer Trygve Staff vil rette oppmerksomheten mot under sakens gang.

Beredskap

Politiet holder høy beredskap i forbindelse med ankesaken. Dette på bakgrunn av at det tidligere er framsatt alvorlige trusler mot tiltalte og hans tre voksne barn fra noen av avdødes nærmeste pårørende.

Da saken startet i lagmannsretten i Hamar i dag kom det imidlertid ikke til opptrinn av noe slag. Den drepte skoleguttens familie er flyttet til Oslo, og de har gitt uttrykk for at de ikke ønsker å gjenoppfriske de vonde minnene fra i fjor vinter en gang til.

Tre medlemmer av Gashi-familien er stevnet som vitner. I herredsretten nektet to av dem å besvare spørsmål fra forsvareren, fordi «han forsvarer Bujars morder». Nekter de også i lagmannsretten, risikerer de rettergangsbot.

Blodflekker

Første dag av lagmannsrettssaken gikk blant annet med til en befaring i tiltaltes hjem, der Bujar Gashi ifølge påtalemyndigheten skal ha blitt drept i affekt med fem knivstikk.

Alt tyder på at tre ørsmå flekker av blod eller kroppsvæske fra Bujar Gashi, avsatt på en sengegavl i denne boligen, er aktor Tormod Bakkes sterkeste kort også i ankebehandlingen. I tillegg kommer en lang indisierekke.

Tiltaltes egen forklaring ble avbrutt i dag fordi ett av lagrettens medlemmer fikk et midlertidig illebefinnende.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!