Fireåring døde av corona:

- Jeg drepte ikke datteren min

Kali Cook døde mens hun lå å sov, bare timer før fikk hun symptomer på corona.

LIVLIG: Jenta blir beskrevet som en livlig og morsom jente, i starten av september døde hun av corona. Foto: GoFundMe / Karra Harwood
LIVLIG: Jenta blir beskrevet som en livlig og morsom jente, i starten av september døde hun av corona. Foto: GoFundMe / Karra Harwood Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 67.16% Første dose: 76.82%

Den 4 år gamle jenta døde av corona i sitt eget hjem 7. september, etter at flere familiemedlemmer ble smittet av viruset.

Hun er den yngste som har dødd av corona i Calvestone County i Texas siden pandemien startet, ifølge Independent.

- Jeg fikk corona og dro hjem i isolasjon. Jeg prøvde å holde meg unna henne og ville ikke at noen av barna mine skulle bli smittet, sier moren til jenta, Karra Harwood, til The Daily News.

Vaksinemotstander

Jenta bodde sammen med moren, faren og søsken i Bacliff i Texas. Dødsfallet kom uventet og er et bevis på at også barn kan bli alvorlig syke, og at sykdomsforløpet kan utvikle seg raskt, ifølge The Daily News.

- Hun var morsom og ikke som en gjenomsnittslig liten jente. Hun ville heller leke med ormer og frosker, enn å pynte seg. Hun var bare så fin og livlig, sier moren.

Cook hadde ikke blitt tilbudt coronavaksine, og var derfor ikke vaksinert.

BØNN TIL FØLGERNE: Kvinne ber folk om å ta vaksinen i siste video før hun dør av covid. Video: Tiktok - atasteofalex. Vis mer

Moren til Cook hadde heller ikke vaksinert seg og beskriver seg selv som en vaksinemotstander, ifølge Independent.

- Jeg var en av de som var mot vaksinen. Nå skulle jeg ønske jeg aldri var det, sier moren til jenta til The Daily News.

Ifølge moren skal temperaturen til datteren ha økt en del rundt klokka to på natta. Det ble gitt medisiner i håp om å få feberen ned.

Men like før klokka 07 på morgenen, hadde Cook dødd mens hun sov. Hun var ikke diagnostiserte med en immunsykdommer eller hadde underliggende sykdommer, ifølge Independent.

- Jeg drepte ikke datteren min. Det finnes vaksinerte personer som får corona og som smitter andre, sier Harwood.

Døde av corona

Helsemyndighetene skriver i en uttalelse at de ikke tror jenta ble smittet i barnehagen, fordi ingen andre som hadde vært i kontakt med jenta i barnehagen, testet positivt.

Legekontoret i Calveston county bekrefter at jenta døde av coronaviruset, etter å ha gjennomført undersøkelser.

Kali Cook skal bli obdusert for å se om hun hadde noen underliggende sykdommer, som kan ha ført til jentas død.

Harwood har også andre barn som ble smittet av corona. Sønnen hennes på fem måneder er blant dem.

- Jeg har dratt på sykehuset med han hver kveld siden han ble smittet, fordi jeg føler at han ikke blir bedre. Jeg er livredd, sier Harwood.

Ifølge en rapport fra American Academy of Pediatricks utgjør barnedød null til 0.27 prosent av alle coronadødsfall i 43 stater i USA. Siden starten av pandemien har over 5 millioner barn blitt smittet av corona i USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer