Jeg drepte ikke Kristin

VESTFOLD (Dagbladet): - Politiet tror jeg drepte Kristin. De oppfører seg som rene cowboyer. Til sammen har jeg sittet i avhør i over 80 timer. Jeg er bitter og forbanna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det sier den 23 år gamle mopedisten som nå er politiets hovedmistenkte i drapet på Kristin Juel Johannessen (12) i Larvik i august i fjor.

I et åpenhjertig intervju med Dagbladet slår han tilbake mot etterforskerne.

- Jeg får beskjed om at jeg bare blir avhørt som vitne. Det tviholder de på. Men jeg vet jeg er mistenkt. Men politiet tør ikke sikte meg. I stedet trakasserer de både meg og bekjente av meg, sier den opprørte 23-åringen.

Etter å ha vært gjennom sju lange avhør med både lokale politifolk og eksperter fra Kriminalpolitisentralen, har han satt foten ned.

- Da jeg sa nei, truet de med å kreve avhør i retten. Men det ble trukket tilbake, forteller den 23 år gamle tobarnsfaren til Dagbladet.

Kjørte moped

Tolv år gamle Kristin ble funnet drept i et skogholt på Mørk i Hedrum i Larvik om kvelden den 5. august i fjor. En 54-åring fra Sandefjord ble arrestert og siktet. Men i februar i år måtte påtalemyndigheten frafalle siktelsen.

Fra informert hold får Dagbladet opplyst at 23-åringen var i søkelyset flere uker før 54-åringen ble sjekket ut. Siden nyttår har han vært i mange og lange avhør.

Politiet tror han er den såkalte Lågendals-mannen - en mopedist som like før Kristin ble drept kjørte fram og tilbake på riksveien i Kvelde, omkring to mil fra drapsstedet. Denne mopedisten skremte vettet av en kvinne som gikk langs veien. Ruta fram til drapsstedet kan passe med at han er Kristins drapsmann.

- Politiet tar feil når de tror det var jeg som kjørte fram og tilbake ved denne kvinnen. Jeg var i Kvelde på moped den dagen, men på et tidligere tidspunkt og jeg kjørte en annen strekning, sier 23-åringen.

Han ble nøye avhørt om sitt alibi i det første avhøret, men hevder at politiet i de seinere avhørene bare har konsentrert seg om hans liv generelt og hans fortid.

- De vil ha mest mulig negativt på meg. Men jeg er bare bøtelagt for en trafikkforseelse.

Blir svertet

Politiet har de siste ukene avhørt over tjue personer som er venner, naboer og slektninger av 23-åringen. De har fått detaljerte spørsmål om hans person og liv.

- Politiet har spurt flere rett ut om de tror jeg har drept Kristin. For meg er det direkte ubehagelig. Noen har avskydd og unngått meg etterpå - andre kommer og forteller hva de har blitt spurt om. De forteller at de har blitt truet med fengselsstraff om de ikke forteller sannheten, hevder den fortvilte 23-åringen.

- Jeg har ikke tatt livet av Kristin. Politiet kommer ingen vei med meg og har ikke tort å ta ut noen siktelse.