- Jeg drepte ikke Max (3) og Saga (1)

Det finnes ingen bevis mot den tyske kvinnen (32), mener advokaten hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Emma Jangestig (24) har ikke tidligere deltatt i fotokonfrontasjoner eller på annet vis identifisert kvinnen som nå er tiltalt som drapsmannen. Det er derfor knyttet stor spenning til hvordan hun vil reagere når hun møter den tyske kvinnen ansikt til ansikt i retten.

Påtalemakten mener det var den tyske kvinnen som 17. mars i år tok seg inn i Emma Jangestigs hus i Arboga og slo i hjel hennes to barn. Jangestig selv ble påført livstruende skader, men legene klarte å redde livet hennes.

Politiet har klart å fastslå at den tyske kvinnen befant seg i Arboga på tida da drapene ble begått. Men det er ikke lagt fram bevis som knytter kvinnen direkte til drapsåstedet eller de drepte den skjebnesvangre dagen. Hår som ble funnet i Jangestigs hånd, viste seg ikke å tilhøre den tyske kvinnen.

Tror på frifinnelse

Hennes forsvarer mener det er gode sjanser for at saken ender med frifinnelse.

- Kvantiteten er det ingen ting å si på. Men det skal også være kvalitet over bevisene, sier advokat Per-Ingvar Ekblad, som mener politiet bare har indisier mot hans klient.

- Min klient har hele tiden hevdet sin uskyld, og da er naturligvis det mitt utgangspunkt, sier Ekblad til den svenske avisen Expressen.

32-åringen skal ha forklart til politiet at hun reise til Arboga fra Stockholm på drapsdagen for å fotografere en steinalderbosetting, og benekter å ha oppsøkt drapsåstedet. Kvinnen skal tidligere hatt en ferieflørt med Emma Jangestigs kjæreste.

NEKTER FOR DRAP: Den tyske kvinnen føres ut av rettssalen etter et fengslingsmøte i Tyskland. Foto: TIM SCHAARSCHMIDT/NEUE PRESSE/AP/SCANPIX
NEKTER FOR DRAP: Den tyske kvinnen føres ut av rettssalen etter et fengslingsmøte i Tyskland. Foto: TIM SCHAARSCHMIDT/NEUE PRESSE/AP/SCANPIX Vis mer

• Les også: Slik forklarer kvinnen seg om drapene.

Faren siktet

Tidlig i etterforskningen rettet politiet søkelyset mot barnas far, Nicklas Jangestig (28). Han ble siktet for drapene kort tid etter at etterforskningen kom i gang, men siktelsen ble frafalt etter tre dager. Etter at mistanken mot barnas far var borte, konsentrerte politiet seg om å oppspore den tyske kvinnen.

Hun meldte seg for politiet i Tyskland 20. mars, etter å ha vært etterlyst av svensk politi.

Da Emma Jangestig våknet fra koma 28. mars, ei drøy uke etter drapene, husket hun ingenting av de dramatiske hendelsene.

Etter at hun våknet ble hun holdt atskilt fra de andre pasientene på sykehuset, og ikke gitt adgang til aviser eller radio. Hun er nå sikker på at hun vil være i stand til å kjenne igjen sine barns drapsmann.

Storstilt mediedekning

Det er totalt avsatt 13 dager til rettsforhandlingene i saken, som ventelig vil medføre et stort oppbud av pressefolk i den lille byen Köping. Da Dagbladet ringte Västmanlands tingsrätt mandag, var rettssalen allerede fullbooket.

- Jeg drepte ikke Max (3) og Saga (1)
TILTALT: Tysk kvinne (32).
DREPT: Saga (1) og Maximilian (3).