Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg drepte ikke Thomas

22-åringen som er siktet for drapet på drosjesjåføren Thomas Knutsen nekter skyld. - Han fastholder forklaringen han har gitt til Dagbladet om at drapet var et bestillingsverk, sier forsvareren advokat Morten Kjensli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede drosjesjåføren ble kjørt til Romerike politikammer i Lillestrøm i formiddag for å bli avhørt om drapet som rystet taxinæringen og resten av landet forrige onsdag. Han hadde en lang samtale med forsvareren sin før han møtte etterforskerne.

- Han er fattet, og greier seg bra. Han nekter straffeskyld for drapet på Thomas, og holder fast på at forbrytelsen var et bestillingsverk. Han sier omtrent det samme som han sa til Dagbladet, sier Morten Kjensli til Dagbladet: på nettet.

Lange avhør

Politiavhøret som startet ved 12-tida vil trolig vare til langt ut på dagen. Etter avhøret blir 22-åringen overført til Oslo kretsfengsel.

22-åringen var kollega med den drepte 24-åringen inntil han ble fratatt retten til å kjøre taxi i januar.

- Det skjedde fordi Oslo Taxi mente han var uskikket til å kjøre drosje. Vi sperrer en droosjeseddel når vi mener en sjåfør forbryter seg mot reglene våre. Uten å gå helt i detaljer kan jeg si at kriminell virksomhet, for eksempel underslag, er en aktuell grunn for at noe slikt skjer. På årsbasis vil jeg anslå at mellom 5-8 drosjesjåfører mister kjøretillatelsen på denne måte, sier styreleder Wiggo Johansen i Oslo Taxi til Dagbladet : på nettet.

Med sprerret drosjeseddel hadde mannen som nå er drapssiktet ingen mulighet til å kjøre rundt i en Oslo-taxi.

- Han ville ikke klare å logge seg inn på Oslo Taxis datanett og starte taksameteret, sier Johansen.

- Min klient stiller seg helt uforstående til hvorfor dette har skjedd, og har satt en annen advokat på saken, sier Kjensli.

Uforstålig

Eieren av drosje A-725, den Thomas Knutsen kjørte natta han ble myrdet av skudd gjennom frontruta, hadde et møte i Oslo Taxi i formiddag. Forholdet mellom den drapssiktede 22-åringen, som betegner seg selv som hardbarket kriminell, og den drepte var et sentralt tema.

Det som først så ut til å være resultatet av blind vold har tatt en svært overraskende vending.

- Drosjeeieren stiller seg helt uforstående til forbindelsen mellom de to. Han har aldri sett eller hørt om mannen som nå er drapssiktet. Thomas levde i svært ordnede forhold, og får de beste skussmål fra alle som kjente ham. For hans nærmeste er det ingenting som tyder på at han var innblandet i noe kriminelt , sier Johansen.

Endret forklaring

Den drepte og drapssiktede skal ha blitt venner mens Thomas Knutsen jobbet på en bensinstasjon i Trondheimsveien i Oslo. Drosjesjåføren som nå sitter i politiets varetekt kontaktet etterforskerne allerede dagen etter drapet for å gi sin versjon. Mannen ble avhørt som vitne to ganger før han ble siktet for drap eller medvirkning til drap i går kveld. Det skjedde tre dager etter at han var pågrepet og siktet for et våpentyveri i Fredrikstad.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media