- Jeg driter i flommen. Det handler om å se muligheter

Jan Morgan fikk nok av triste flomhistorier. Satte ut garn i hagen og dro opp 20 fisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens de fleste naboene på Skotfoss i Skien var fortvila over å få husene fyllt med vann, bestemte Jan Morgan Hansen seg for å gjøre det beste ut av en dårlig situasjon.

Det var avisa Varden som først omtalte saken.

- Dette hadde jeg ikke drømt om i havet, sier Jan Morgan Hansen til lokalavisa etter å ha dratt opp 20 fisk i garnet han satte ut i sin egen hage.

Fikk fullt nett Telemarkingen nektet å henge med hodet etter å ha fått over to meter vann i hagen, takket være ekstremværet «Petra». Som fiskeinteressert ga idéen seg nesten selv.

- Jeg så utover hagen da tanken plutselig slo meg; all marken i bakken må jo komme opp. Da ville det vært rart om ikke også fisken fulgte etter. Garna fikk ikke stå veldig lenge før de første fiskene dundra inn på lørdagskvelden, sier han til Dagbladet.

Da han trakk opp garna lørdag kveld kunne han telle 20 fisk. Den første fisken fant han to meter fra verandaen.

- Jeg fikk pokker meg 20 fisk. Det ble 17 abbor, to karusser og én gjedde. Det ville jeg aldri trodd, forteller han.

Fisken er allerede fordelt mellom naboer, foreldre og Hansen selv.

- Ikke mange av oss Hansen har på det nærmeste blitt lokalkjendis etter «Petras» herjinger den siste tiden. Tidligere har han også blitt observert med fluestang i hagen til sine foreldre.

- Jeg ble så lei av de samme historiene hver dag med folk som står fram i avisa og sier «stakkars meg». Jeg vet ikke hvor mange andre som har tenkt på å sette garn i hagen midt under en flom. Jeg tror ikke det er mange av oss, sier fiskeren til Dagbladet.

- Men det var vel litt leit å få kjelleren full av vann?

- Jeg driter i flommen. Samme hvor svart det ser ut, handler det om å se muligheter.

Etter at fangsten ble dratt opp på lørdag, har vannet sakte men sikkert trukket seg tilbake.

- I helga lå vannet mer enn to meter over normalvannstanden, men nå er det vel straks under én meter. Samtidig hører jeg at det er meldt om drittvær resten av uka, så jeg ser ikke bort ifra at jeg må finne fram fiskeutstyret igjen.

Her kan du sjekke værutsiktene der du oppholder deg. Og her er tekstvarselet fra yr.no for de neste dagene. Flomvarselet fra NVE er nå nedjustert til nivå to i Aust-Agder, Telemark, Vestfold og Buskerud de neste dagene.

Høyeste siden 1980-tallet Det var utvilsomt store vannmengder som kom flommende inn over deler av Sør- og Østlandet før helga.

- Det er flere innsjøer som holder igjen vannmengdene i de to vassdragene. Men nå er det ikke mer å gå på. I Skiensvassdraget er det nå høyeste vannstand siden 1980-tallet, og enda lenger tilbake enn det enkelte steder langs vassdraget. Og grunnen er rett og slett helt mettet. Det er ikke plass til en millimeter mer. Ikke noe av regnet som kommer nå, siger ned i grunnen . Alt samler seg over bakken, sa vakthavende hydrolog Erik Holmqvist i NVE til Dagbladet på torsdag.