Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg dro for å ta meg av familen, de var helt knust

Broren om hvorfor han var med på Lommemannen-razzia hjemme hos broren i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet.no): I mange år har han vært en av Bergens-områdets mest profilerte politiledere. I går ble han kjent som politimannen som er den antatte Lommemannens bror.

I 1999 ble han siktet Lommemannen pågrepet da han ble etterforsket for angivelige overgrep mot unge gutter i svømmehallen på Sotra i 1999.

Saken i 1999 ble henlagt.

På den tiden var Lommemannens bror en profilert politileder i Bergens-området.

Aftenposten skriver i dag at politilederen dukket opp ved brorens bolig under ransakingen. Ifølge avisa sa han da til tjenestemennene:

”Dere må gjøre det dere må gjøre”.

- Tok meg av familien

Broren bekrefter at han var til stede overfor Dagbladet.no. Men han presiserer at han ikke hadde noe med etterforskningen å gjøre.

image: - Jeg dro for å ta meg av familen, de var helt knust

- Jeg fikk beskjed av min svigerinne om at de hadde politiet der og alt dette. Jeg ante ingenting, og hadde ikke fått meddelelser fra mine kollegaer. Ingen informasjon, og jeg snakket ikke med mine kollegaer i det hele tatt.

Jeg er klar over hvordan dette skal foregå. Jeg dro ut dit og akkurat da var de i ferd med å avslutte ransakingen der ute, sier han til Dagbladet.no.

- Jeg var der ikke som politimann, men dro dit for å ta meg av familien. De var fullstendig knust, fullstendig knust. Jeg måtte ta meg av min svigerinne og hennes to barn, sier han.

- Kan du ha brukt din stilling slik at etterforskningen ble henlagt i 1999?

- Jeg er ikke politimann nå. Jeg veit pokker meg så godt hva jeg skal gjøre, og det skulle bare mangle.

- Hadde jeg sittet som etterforskningsleder, som jeg har gjort massevis av ganger, og en kollega hadde kommet og forsøkt å påvirke fordi det gjaldt hans familie, så hadde jeg bedt ham å reise og ryke.

- En tragedie

Den tidligere politilederen forteller at gårsdagens pågripelse kom som en bombe på hele familien.

image: - Jeg dro for å ta meg av familen, de var helt knust

- Det var noe jeg aldri hadde trodd, sier han.

Han forteller at familien er hardt rammet etter pågripelsen.

- Jeg har ikke gjort noe galt. Min familie har ikke gjort noe galt. Hans familie har ikke gjort noe galt. Men tilfeldigvis så er det min bror.
Det er en tragedie for vår familie, det er en tragedie for hans familie, det er en tragedie for alle. Ingen hadde drømt om dette, forteller han.

Var indirekte involvert

Det foreligger ingen opplysninger som tyder på at broren påvirket etterforskningen.

Men han har vært involvert i jakten på sin egen bror, uten å vite det.

I Lommemannen-etterforskningen er det registrert tre saker i området som den antatte Lommemannens bror hadde det formelle etterforskningsansvaret for sedelighetssaker, skriver Bergens Tidende (BT).

BT skriver at politibroren har engasjert seg i Lommemann-saken, i likhet med mange andre i etaten. Han har blant annet drøftet hypoteser om gjerningsmannen med journalister og kolleger.

Lommemannen ble tatt etter at den nå pensjonerte lensmannen Oddvar J. Ågotnes kontaktet Kripos og tipset om at Lommemannen kunne være den samme mannen som ble etterforsket i 1999-saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media