«Jeg drømmer ofte at jeg er i Norge men når jeg våkner ligger jeg i sengen i Bosnia»

Delic-familiens advokat mener Verona Delic (10) må få komme hjem til Rjukan etter at Mahdi Shabazi (10) fikk bli.

BESØKTE RJUKAN: Verona Delic (10) var i mai på et ti dagers besøk hos venner og familie i Rjukan. Dagen hun skulle reise til Sarajevo igjen, fikk hun vite at kameraten Mahdi Shabazi får opphold. Bildet er tatt da Dagbladet besøkte familien Delic i Sarajevo i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
BESØKTE RJUKAN: Verona Delic (10) var i mai på et ti dagers besøk hos venner og familie i Rjukan. Dagen hun skulle reise til Sarajevo igjen, fikk hun vite at kameraten Mahdi Shabazi får opphold. Bildet er tatt da Dagbladet besøkte familien Delic i Sarajevo i fjor. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har gått litt over et år siden Verona Delic (10) ble hentet på skolen i Rjukan og uttrasportert til Sarajevo i Bosnia, hvor hun aldri før hadde vært, sammen med pappa Damir, mamma Ana, og lillesøster Aurora.

Familien ble sendt ut av landet i mars 2012, og i desember ble saken, sammen med saken til familien Shabazi, behandlet i Høyesterett. Retten vedtok å opprettholde utvisningen av begge familiene.

I mai i år, da Mahdi Shabazi (10) hadde bodd i Norge i åtte år og tre måneder, snudde imidlertid Utlendingsnemda (UNE), og lot familien få oppholdstillatelse, på grunn av Mahdis (10) tilknytning til Norge.

Da Verona ble sendt ut i fjor hadde hun bodd i Norge i åtte år og seks måneder, og Delic-familiens advokat, Håkon Bodahl-Johansen, mener også dette utsendingsvedtaket må omgjøres av samme grunner.

- Det siste vi har «Vi har byttet flere bosteder. Jeg har ikke en eneste venn. Noen ganger spører jeg meg sjøl er det noe galt med meg eller med mennesker i Bosnia» skriver Verona i et brev til UNE, som er sendt sammen med en begjæring om omgjøring av vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer