DREPT: Hunden Lucas. Foto: Privat
DREPT: Hunden Lucas. Foto: PrivatVis mer

- Jeg druknet den fordi det var den mest humane måten

Hunden Lucas drept før han rakk å fylle to år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som har tilstått å ha druknet og drept Lucas (1) i Moss, sier til Dagbladet at han angrer på det han har gjort.

- Jeg angrer på det jeg har gjort, og jeg ville ikke gjort det igjen. Mange som tar selvmord, tar det med drukning, fordi det er den mest humane måte, sier mannen til Dagbladet.

- Traumatisert Ifølge mannen, som hadde hunden Lucas på prøvetid med sin kjæreste, var hunden problematisk.

- Vi måtte han han i bur hele tida da vi var på besøk. Han hadde det ikke godt, sier han.

Ifølge mannen var det flere ganger snakk om avlivning, uten at det ble gjort.

- Det gikk flere uker, og jeg ser at det ville vært bedre å reise til veterinæren. Hunden hadde et meget traumatisk liv, og hadde blitt vanskjøttet, sier han.

- Stemmer ikke Torhill Marie Grøndal er oppdretter i Moss og hundens eier. Hun sier hunden Lucas verken var gal eller forskrudd, men at han har bitt to ganger.

- Hvis han bet igjen skulle vi vurdere avlivning på en human måte. Jeg gjorde det veldig klart at jeg skulle ha siste ordet der, sier Grøndal.

Hun har selv tre hunder, og hadde ikke tid til Lucas. Hun sier imidlertid at de heller burde satt Lucas på trappa hennes.

- Jeg gjorde så godt jeg kunne med å finne et godt hjem til Lucas. Jeg kunne ikke ane at noe sånt ville skje, og ville aldri latt han være igjen der om jeg visste noe, sier hun.

Oppklart - Vi anser nå saken som oppklart. Men det gjenstår fortsatt en del tekniske undersøkelser, sier politiadvokat Morten Lunden til Moss Avis.

Han vil overfor avisa ikke gå nærmere inn på hva som ligger i tilståelsen. Men det er én person som har tilstått, og politiet vil nå sjekke riktigheten i tilståelsen.

Det var i helgen at forbipasserende fant en hund som var bundet fast til et stort betongrør og dumpet fra en bru i Moss.

Strafferammen etter dyrevelferdsloven for normale overtredelser er ett års fengsel og tre års fengsel for grove overtredelser.

IKKE PROBLEMHUND: Oppdretter Torhill Marie Grøndal er svært lei seg etter at Lucas ble drept, men sier han ikke var en problemhund. Foto: Privat
IKKE PROBLEMHUND: Oppdretter Torhill Marie Grøndal er svært lei seg etter at Lucas ble drept, men sier han ikke var en problemhund. Foto: Privat Vis mer