Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg dusjet mens Trond fulgte med på pc'en

19-åring forteller hvorfor han varslet politiet om Frp-toppen.

 ETTERFORSKNING PÅGÅR:   Politiet i Rogaland har avhørt flere personer i dag i etterforskningen mot den utuktsiktede toppolitikeren Trond Birkedal . ARKIVFOTO:  GEIR OTTO JOHANSEN, SCANPIX.
ETTERFORSKNING PÅGÅR: Politiet i Rogaland har avhørt flere personer i dag i etterforskningen mot den utuktsiktede toppolitikeren Trond Birkedal . ARKIVFOTO: GEIR OTTO JOHANSEN, SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Funn av skjulte kameraer over dette boblebadet hjemme hos den utuktssiktede Frp-toppen Trond Birkedal er blant bevismaterialet politiet nå vurderer i forbindelse med siktelsen mot Birkedal, som fyller 31 år i dag.

I går kveld sa Birkedal fra seg alle verv i partiet, etter at Dagbladet først meldte om etterforskningen og ransakingen mot toppolitikeren.

Han var da allerede siktet for utuktig adferd etter straffelovens paragraf 201: «Den som i ord eller handling utviser seksuelt krenkende adferd eller annen uanstendig adferd - i nærvær eller overfor noen som ikke har samtykket til det».  Strafferammen er fengsel i ett år.

Han var tett på partileder Siv Jensen som medlem av sentralstyret, arbeidsutvalget og leder av utenrikspolitisk utvalg. Han bygde sin politikerkarriere som formann i Fremskrittspartiets Ungdom fra 2002 til 2008.

Søndag begynte veien mot den politiske stjernehimmelen å snu til fritt fall.

Ringte 112 Ved 16.30-tiden søndag ringte en 19 år gammel mann politiets 112-nummer og varslet om det han opplevde som «ubehagelige opplevelser» hjemme hos politikerkjendisen i helgen.

Han ble hentet av politiet i Stavanger sentrum og satt i en tre timer lang samtale med en polititjenestemann.

Ofte på helgebesøk - Jeg ble vervet til Fpu via Trond Birkedal da jeg jeg var 13-14 år, og jeg har vært en god del på besøk hos han i Stavanger i helgene de siste tre-fire årene, også fordi jeg har familie i distriktet, sier 19-åringen til Dagbladet.  Han bor i en annen landsdel.

Han fortsatte å være nær venn av den tidligere Fpu-formannen på tross av at han sluttet i jobb som ansatt i ungdomspartiet for et par år siden og samtidig meldte seg ut av Fpu.

- Trond betalte - Sist helg inviterte Trond meg ned. Jeg sa at jeg gikk på skole og ikke hadde råd. Men Trond sa at han betalte flybilletten, og da ble det til at jeg dro, forteller han om bakgrunnen for at han gikk til politiet søndag.

Han forteller at han alltid syntes det var merkelig at Birkedal tydeligvis hadde som «rutine» å invitere overnattingsgjester i husets boblebad.

De badet nakne «av hygieniske grunner».

Måtte dusje alene først - Jeg har også hørt andre Fpu-gjester hjemme hos han fortelle om det samme ritualet. Personlig hadde jeg lenge reagert på at jeg alltid ble sendt inn i boblebadet først for å dusje mens han satt ved pc'en i stua. Jeg hadde lenge hatt mistanke om at det var et skjult kamera i en lysspot i taket og at Trond fulgte med på pc'en mens jeg dusjet, forteller 19-åringen.

Og i helgen oppdaget han flere nye «punkter» i taket, som han oppfattet som gjemmesteder for videokameraer.

Politiet fant kamera Politiadvokat Fredrik Martin Soma bekreftet overfor Dagbladet i går kveld at politiet har funnet kamerautstyr under ransaking i huset til den siktede.

Men det var først da 19-åringen i et ubevoktet øyeblikk gikk inn på en av Birkedals påloggede pc'er  at han tok den endelige beslutningen om å kontakte politiet.

Intimbilde - En film med en videosnutt lå framme. Der gjenkjente jeg en annen, ung Fpu-gutt. På et kutt ligger han sovende på en sofa - ikke hjemme hos Birkedal - bare dekket av et håndkle. Det andre kuttet viste samme tenåring i tett intimfilming, hevder 19-åringen.

Etter de tre timene på politihuset i Stavanger, ble 19-åringen kjørt tilbake til Birkedals hus for å hente sine eiendeler.

Politiet hadde fått husnøklene av Birkedal selv, som da allerede var i politiets forvaring.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling