Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg elsker Barack mer enn for fire år siden

Elektrisk stemning da USAs førstedame, Michelle Obama, talte på demokratenes landsmøte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CHARLOTTE (Dagbladet): «Fire nye år», ropte de flere titalls tusen demokratene som er samlet i Charlotte i Nord-Carolina til landsmøte denne uka taktfast.

Så kom USAs førstedame på scenen, og Dagbladet var i publikum da ellevill jubel brøt løs. Hunvar siste taler på første landsmøtedag natt til onsdag norsk tid.

Det ble en dypt personlig tale om kjærligheten til ektemannen, Barack, og de to døtrene Sasha og Malia.

-Jeg trodde ikke det var mulig, men idag elsker jeg ektemannen min enda mer enn jeg gjorde for fire år siden, selv mer enn jeg gjorde for 23 år siden da vi møttes for første gang, forteller fru Obama.

Uten å bruke noe tid på å angripe den republikanske motkandidaten, skrøt hun hemningsløst av presidentens egenskaper.

- Samme mannen - Etter at så mange kamper og triumfer og øyeblikk har testet ektemannen min på måter jeg aldri kunne ha forestilt meg, har jeg sett med mine egne øyne at det å være president ikke forandrer hvem du er. Det avslører hvem du er, sier Michelle Obama og understreket at han er den samme mannen som hun først forelsket seg i.

- Han er den samme mannen som sa nei til godt betalte jobber for å jobbe i nabolag som slet fordi fabrikken hadde stengt og som kjempet for de lokalmiljøene og at folk skulle få seg jobb igjen. For Barack handler ikke suksess om hvor mye penger du tjener, men om å gjøre en forskjell i folks liv, sier hun.

Publikum brøt gang på gang ut i øredøvende jubel slik at hun ikke kunne gjøre stort annet enn å stå på scenen og smile mens hun tok imot hyllesten.

- Han er mannen som fortsatt sitter ned og spiser middag med meg og jentene nesten hver kveld, som svarer tålmodig på deres spørsmål om saker i nyheten, og som hjelper til med strategien bak ungdomsskolevennskap, forteller Michelle Obama.

- Bekymret  Samtidig fortalte hun også om bekymringen hun hadde for døtrene da familien flyttet inn i Det hvite hus for fire år siden.

HEIER PÅ BARACK: Stemningen i landsmøtesalen ble høy da Michelle Obama talte. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet
HEIER PÅ BARACK: Stemningen i landsmøtesalen ble høy da Michelle Obama talte. Foto: Johannes Worsøe Berg / Dagbladet Vis mer

- Samtidig som jeg hadde en dyp tro på min ektemanns visjon for landet og var sikker på at han ville bli en ekstraordinær president, var jeg som enhver mor bekymret for hva dette ville bety for jentene våre dersom han fikk sjansen, sier Obama.

Hun var bekymret for at de måtte forlate hjemmet og vennene i Chicago og havne i hele verdens søkelys.

- Men i dag har jeg ingen av disse bekymringene jeg hadde for fire år siden om Barack og jeg gjør det som er best for jentene våre. For i dag vet jeg fra erfaring at dersom vi ønsker å etterlate oss en bedre verden for våre døtre, og alle våre sønner og døtre, må vi jobbe som aldri før. Vi må nok en gang komme sammen og stå sammen for mannen vi kan stole på at driver dette flotte landet framover. Det er ektemannen min, vår president, Barack Obama.

Populær Fru Obama har særlig gjort det til sin kampsak å få amerikanske barn til å spise sunnere og bevege seg mer. Amerikanske medier spekulerer i at hun etter hvert er blitt så politisk at hun kan komme til å gjøre som Hillary Clinton, som først var førstedame før hun seineret stilte til valg selv.

En meningsmåling fra Gallup viser at Michelle Obama får et godkjentstempel fra 66 prosent av den amerikanske befolkningen, mens bare 52 prosent mener presidenten gjør en tilfredsstillende jobb. Selv blant republikanere, mener hele 38 prosent at hun gjør en god jobb, mens bare 14 prosent av dem mener ektemannen gjør det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media