- Jeg elsker bomringen!

– Vi har mange kriser, men ikke en bompengekrise, sier Miljøpartiet De Grønnes Lan Marie Berg.

TALTE: Lan Marie Nguyen Berg talte på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne på Fornebu lørdag. Der erklærte hun at hun elsker bomringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TALTE: Lan Marie Nguyen Berg talte på landsmøtet til Miljøpartiet De Grønne på Fornebu lørdag. Der erklærte hun at hun elsker bomringen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bompengedebatten raser i Norge. I Bergen er anti-bompengepartiet det største på målingene, og regjeringen har kalt inn til krisemøte om de stadig økende protestene mot bompenger.

Hos Miljøpartiet De Grønne er imidlertid stemningen en annen.

- Kjære landsmøte. Jeg elsker bomringen! slo den mammapermitterte Oslo-byråden for miljø og samferdsel fast da hun talte til MDGs årsmøte på Fornebu lørdag.

- Det gjør jeg ikke fordi jeg elsker å betale avgifter, men fordi bomringen er rettferdig og fordi den virker, sa hun, ifølge NTB.

Berg slo fast at bomringen hjelper tusenvis av mennesker som har astma og de som ikke har råd til bil og er avhengig av kollektivtilbud, og at den gjør hverdagen tryggere for syklister og barn på vei til skolen.

- Ikke bompengekrise

- Den bidrar til at lufta er bedre enn på mange år. Til at klimagassutslippene går ned. Til mindre biltrafikk. Og bomringen sikrer penger vi trenger til å bygge ut T-banen, trikken og sykkelveier, sa Berg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer