«Jeg elsker deg! Hvil i fred, lillesøster, du er dypt savnet»

Søstrene Cathrine (17) og Elisabeth (16) delte alt. Så ble begge skutt på Utøya. Bare én av dem overlevde.

BESTEVENNER OG SØSTRE: Elisabeth (16) til venstre og Cathrine (17 år da bildet ble tatt) var ikke bare søstre, men også bestevenner, forteller deres far. Jentenes mor forteller om et helt spesielt forhold mellom de to søstrene. Foto: Privat
BESTEVENNER OG SØSTRE: Elisabeth (16) til venstre og Cathrine (17 år da bildet ble tatt) var ikke bare søstre, men også bestevenner, forteller deres far. Jentenes mor forteller om et helt spesielt forhold mellom de to søstrene. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går ble den dramatiske obduksjonsrapporten om Elisabeth Trønnes Lie (16) lagt fram i Oslo tingrett. Hun ble regelrett henrettet med to dødelige skudd på kloss hold i Kafébygget på Utøya.

Hennes foreldre, storesøster, stefar, stesøster og venner hørte på beskrivelsene av dette drapet som ble framlagt av etterforskere fra Kripos og rettsmedisinere. Etterpå hadde familien et behov for å få fram noe fra livet til Elisabeth, slik at det ikke bare skulle være død og fordervelse over denne dagen, men også kjærlighet, omtanke og varme.

Engel Storesøster Cathrine, som nå er blitt 18 år, skriver dette om sin avdøde lillesøster i en epost til Dagbladet:

«Gud tok deg for han trengte sin engel, du var for bra person til å leve i denne syke verden. Jeg elsker deg! Hvil i fred, lillesøster, du er dypt savnet!»

Cathrine hadde egentlig tenkt å dra inn til Oslo i går for å høre på fremleggelsen av obduksjonsrapporten, men bestemte seg i siste liten for å bli i Fredrikstad. «Fordi jeg føler meg tryggere her», skrev hun på bloggen sin søndag kveld. Samme dag twitret hun et bilde av en signert plakat av Alexander Rybak som henger på Elisabeths dør på hennes rom. Rommet står fortsatt slik 16-åringen forlot det før hun dro avgårde med fremtidsdrømmer, engasjement, smil og teltutstyr til Utøya i fjor sommer. Og slik skal rommet stå så lenge familien har behov for det, forteller Elisabeths mor, Marit Trønnes Lie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer