Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg elsker deg kjempehøyt

29-åringen i Bislett-drapsmannens miljø henvendte seg til kjæresten i salen under fengslingsmøte.

ÅSTEDET: Mandag kveld var det lagt ned blomster, lys og siste hilsner på stedet Einar Opsahl ble drept natt til lørdag.  Foto: BENJAMIN A. WARD
ÅSTEDET: Mandag kveld var det lagt ned blomster, lys og siste hilsner på stedet Einar Opsahl ble drept natt til lørdag. Foto: BENJAMIN A. WARD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• 29-åringen ble fengslet i fire uker. Han ble også skadet under pågripelsen.

(Dagbladet): En 29 år gammel mann med bakgrunn fra Thailand ble i dag framstilt for varetektsfengsling for grov narkotikaforbrytelse. Mannen framstår som en av hovedmennene i miljøet som nå etterforskes etter drapet på Einar Opsahl (35) på Bislett natt til lørdag.

Mannen haltet og ble kjørt inn i rettssalen i rullestol.

Fengslingen for han og to medsiktede menn som fremstilles senere i dag går for lukkede dører. Men før tingrettsdommer Carl Hugo Lund rakk å kaste ut pressen og en tilhører, en kvinne med thailandsk utseende, tok 29-åringen ordet:

- Kan jeg få si noe? spurte 29-åringen.

- Nei, i grunnen ikke, svarte dommeren.

I RETTEN: 29-åringens forsvarer Morten Engesbak og politiadvokat Richard Beck Pedersen. Foto: Sindre Granly Meldalen
I RETTEN: 29-åringens forsvarer Morten Engesbak og politiadvokat Richard Beck Pedersen. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer

- Jeg vil at fengslingsmøtet skal gå for åpne dører.

Lund svarte da at siktedes forsvarer ikke hadde sagt noe om dette da dommeren først hadde spurt. 29-åringen tok da ordet igjen og sa:

- Jeg elsker deg kjempehøyt, bare så du veit det.

Lund svarte da:

- Det er uaktuelt med kommunikasjon med tilhørere. Nå tror jeg det er fint at du følger instruksene jeg gir deg, ellers vil du få en situasjon du ikke er tjent med.

I tillegg til 29-åringen vil en 31 år gammel nordmann fra Lørenskog og en 23 år gammel mann med thailandsk bakgrunn bli fengslet i dag. Politiet ønsker også å fengsle en 27 år gammel norskalbaner, men han satt i dag fortsatt i avhør. Politiet trenger heller ikke å varetektsfengsle ham i dag, da det er mindre enn 72 timer siden han ble pågrepet.

LUKKEDE DØRER: Tingrettsdommeren signaliserte allerede før fengslingsmøtene startet at det kom til å bli lukket for media og øvrige tilhørere. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
LUKKEDE DØRER: Tingrettsdommeren signaliserte allerede før fengslingsmøtene startet at det kom til å bli lukket for media og øvrige tilhørere. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer

29-åringen og 31-åringen ble begge pågrepet i en leilighet ved Schous plass i Oslo. Politiet slo til klokka 01.25 og pågrep til sammen fem personer. De er alle siktet for narkotikakriminalitet.

I tillegg er mennene på 29 og 31 år siktet for å ha vært i besittelse av en revolver i leiligheten.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for noe han er siktet for, sier advokat Morten Engesbak, som forsvarer 29-åringen.

31-åringen erkjenner heller ikke straffskyld.

- Han var på feil sted til feil tidspunkt da han var i leiligheten for å besøke en gammel venn, sier advokat Sverre Næss, som forsvarer 31-åringen.

image: - Jeg elsker deg kjempehøyt