FUNNET I PLASTBOKS: Liket av Riley Ann Sawyers ble funnet i en plastboks på en ubebodd øy i Texas.
Foto: AP/Scanpix
FUNNET I PLASTBOKS: Liket av Riley Ann Sawyers ble funnet i en plastboks på en ubebodd øy i Texas. Foto: AP/ScanpixVis mer

- Jeg elsker deg, sa «Baby Grace» før hun ble slått til døde

Rettsaken mot foreldrene har startet. Toåringen dumpet på havet i plastboks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 29. oktober 2007 fant en fisker et lite barnelik i en plastboks på ubebodd øy i Texas.

Politietterforskerne døpte liket «Baby Grace» og sendte ut en tegning av liket. Det viste det seg at det var to år gamle Riley Ann Sawyers som var funnet.

Farmor varslet

I slutten av november samme år ble jentas mor Kimberly Dawn Trenor (19) og stefar Royce Clyde Zeigler (24) arrestert og siktet i saken, etter at Riley Anns farmor varslet politiet om at jenta på bildet kunne være hennes datter.

Saken går nå for retten, og aktor Kayla Allen hevdet i sin åpningstale overfor juryen i dag at den lille jenta strakte ut hendene og ba for sitt liv mens moren slo henne til døde.

BABY GRACE: Politiet sendte ut dette bildet, og ga den lille jenta navnet Baby Grace.
BABY GRACE: Politiet sendte ut dette bildet, og ga den lille jenta navnet Baby Grace. Vis mer

- Jeg elsker deg, skal hun ha sagt, før mishandlingen fortsatte og Riley til slutt døde av skadene hun ble påført. Det melder nyhetsbyrået Associated Press.

Risikerer dødsstraff

Moren er siktet for drap, men har erklært seg ikke skyldig. Hun risikerer dødsstraff.

Kimberly Dawn Trenor skal i politiavhør ha forklart at jenta ble drept i juli, og at de skjulte liket før de dumpet det i havet.

Advokaten hennes har forklart at hun ble drept fordi hun ikke ville si «please», vær så snill, og «yes sir».

RISIKTERER DØDSSTRAFF: Rileys mor Kimberly Dawn Trenor (19).
Foto: Ap/ Scanpix
RISIKTERER DØDSSTRAFF: Rileys mor Kimberly Dawn Trenor (19). Foto: Ap/ Scanpix Vis mer

Møttes på nettet

Kimberly Dawn Trenor og Royce Clyde Zeigler flyttet sammen i juni i 20006, etter at de møtte hverandre på nettet. De skal begge ha vært involverte i mishandlingen som førte til at to år gamle Riley døde.

Det er ikke blitt fastslått hvordan den lille jenta ble drept, men hun hadde tre brudd i hodeskallen da hun ble funnet.

MINNESMERKE: 4. november ble det sagt opp et kors til minne om Baby Grace, der hun ble funnet. Foto:  The Galveston County Daily News/AP
MINNESMERKE: 4. november ble det sagt opp et kors til minne om Baby Grace, der hun ble funnet. Foto: The Galveston County Daily News/AP Vis mer

I en forklaring til politiet skal moren ha innrømmet at hun og stefaren drepte Riley Ann 24. juli 2007. 

Hold under vann i badekar
Jenta skal ha blitt mishandlet og blant annet holdt under vann i et badekar, før hun døde. De to skal ha oppbevart liket i to måneder før de la henne i en plastboks og dumpet henne i havet.

Etter at Riley Ann døde skal Royce Clyde Zeigler ha tvunget mora Kimberly Dawn Trenor til å forfalske et dokument som viste at datteren hadde blitt tatt hånd om av barnevernet på grunn av beskyldninger om seksuelt misbruk.

RISIKTERER DØDSSTRAFF: Stefar Royce Clyde Zeigler (24).
Foto: Ap/ Scanpix
RISIKTERER DØDSSTRAFF: Stefar Royce Clyde Zeigler (24). Foto: Ap/ Scanpix Vis mer
ETTERLYSTE: Politiet etterlyste informasjon om jenta de kalte Baby Grace. Jentas bestemor tok kontakt og sa hun trodde det var barnebarnet, Riley Ann Sawyers, Foto: Jennifer Reynolds/The Galveston County Daily News/AP
ETTERLYSTE: Politiet etterlyste informasjon om jenta de kalte Baby Grace. Jentas bestemor tok kontakt og sa hun trodde det var barnebarnet, Riley Ann Sawyers, Foto: Jennifer Reynolds/The Galveston County Daily News/AP Vis mer