Jeg elsker dere!

Enkelte nøyer seg ikke med én kjæreste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste jeg ville var å ødelegge ekteskapet deres, sier Jennifer Vass (25).

Hun bor sammen med ekteparet Dean (29) og Davina (27) Gifford i en leilighet i Hackney i London. Det tre utgjør ikke noe vanlig bokollektiv. De er kjærester.

- Vi ser ofte forvirringen hos folk. Hvis vi er på puben, klarer liksom ikke folk å plassere oss. At vi faktisk alle kan være i ett forhold, inngår ikke i folk flests verdensbilde, sier Davina.

De kalles polyamorøse. Dean, Davina og Jennifer er blant de vel ti tusen briter som tilhører denne gruppa. For disse menneskene er veien til et bedre kjærlighetsliv å ha flere partnere, samtidig som alle involverte skal akseptere og kjenne til de ulike forholdene. Det verste de vet er å bli kalt swingers. For i egne øyne handler dette verken om partnerbytte eller sex, men om romantiske forhold.

- Det er klart at du kan elske to mennesker samtidig, sier Anna Sharman, britisk doktor i evolusjonsbiologi og polyaktivist. Hun har gitt ut boka «Open Fidelity», som er basert på samtaler hun har hatt med polyamorøse i Storbritannia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer