Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg elsker Skottland, men jeg elsker islam mer

12 år gamle Molly Campbell blir værende hos faren i Pakistan. Moren mener hun er kidnappet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En domstol i Pakistan har bestemt at 12 år gamle Molly Campbell, også kjent som Misbah Iram Ahmed Rana, kan bli hos faren Sajad Ahmed Rana inntil videre.

Det er siste nytt i historien om den 12 år gamle jenta, som fredag 25.august forsvant fra sitt hjem i Stornoway i Skottland. Dagen etter dukket Molly opp i Lahore i Pakistan.

- Ikke bekymre seg

Moren, Louise Campbell (38), som i fjor vant foreldreretten over jenta, stod frem i en gråkvalt appell og fortalte at datteren var blitt bortført fra skolen, og politiet sa de etterforsket saken som «kidnapping», skriver The Guardian.

Molly eller Misbah, som jenta også kalles, sa derimot at det var hennes egen avgjørelse å sette seg på flyet til Pakistan sammen med søsteren og faren.

På Glasgow airport postla hun brev til både moren og skolerektoren med beskjed om at de «ikke skulle bekymre seg» og at hun «ønsket å leve i Pakistan».

Da hun snakket med pressen for første gang i byen Lahore i Pakistan kom hun med denne erklæringen:

- Jeg elsker Skottland, men jeg elsker islam mer, sa jenta ifølge nyhetsbyrået AP.

FIKK BESØK I SKOTTLAND: Det begynte med at faren oppsøkte Molly eller Misbah i Stornoway i Skottland 24.august. Faren dro til Glasgow, men dagen etter på dukket plutselig Mollys etterlengtede storesøster opp på skolen hvor Molly gikk. Det endte med at faren, søsteren og Molly satte seg på flyet til Pakistan. Foto: Reuters/Scanpix
FIKK BESØK I SKOTTLAND: Det begynte med at faren oppsøkte Molly eller Misbah i Stornoway i Skottland 24.august. Faren dro til Glasgow, men dagen etter på dukket plutselig Mollys etterlengtede storesøster opp på skolen hvor Molly gikk. Det endte med at faren, søsteren og Molly satte seg på flyet til Pakistan. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

- Et helvete
På pressekonferansen opptrådte hun med faren ved sin side. Jenta beskrev morens hjem i Skottland som «et levende helvete». Hun sa også at farens islamske kultur i Pakistan «passet henne bedre».

Både faren og moren har kommet med grove beskyldninger mot hverandre i striden om hvem som skal ha foreldreansvaret for Molly. Faren mener at Mollys skotske mor har tvunget datteren til å drikke alkohol og spise mat som er forbudt innenfor islam.

Moren Louise beskylder ham for å ha kidnappet datteren for at hun skal tvangsgiftes med en mann som er dobbelt så gammel som henne.

Selv sier Molly at hun er overlykkelig over å være gjenforent med søsknene sine. Hun skal ha blitt sjokkert da søsteren

Tahmina, som hun ikke fikk lov å ha kontakt med, plutselig dukket opp på skolen i Skottland. Med seg hadde søsteren en CD med låter på urdu. Molly skal ha mistet håpet om at hun noen gang skulle få se storesøsteren igjen, da moren nektet henne å delta i søsterens bryllup fordi hun mente det var tvangsekteskap.

- Jeg hadde bilder på alle veggene av familien min da jeg var i Stonoway. Jeg gråt alltid. Moren min sa hun ikke stolte på brødrene og søstrene mine. Hun ba meg om ikke å gi telefonnummeret mitt til dem. De ville bare gi det til faren min, fortalte 12-åringen til The Guardian.

Har fire barn sammen

Foreldrene til Molly, Louise Campbell og Sajad Ahmed Rana, møtte hverandre under skolegang i Glasgow. Den da 16 år gamle Louise konverterte til islam, tok navnet Shazia Rana og gikk kledd i burka mesteparten av tiden de to var gift. Til sammen fikk de fire barn.

image: - Jeg elsker Skottland, men jeg elsker islam mer

Etter at hun forlot ektemannen var det bare ett av barna som ble boende hos henne. Men nå kan det se ut som om også Molly har reist til Pakistan for å bo hos faren.

Den foreløpige rettskjennelsen fra den pakistanske domstolen gjelder frem til onsdag 6.september. Da er det berammet nye høringer i saken.

<B>GJENFORENT:</B> Molly skal være overlykkelig over å være gjenforent med storesøsteren Tahmina (18), som moren nektet henne å ha kontakt med.
<B>GA BESKJED:</B> På flyplassen i Glasgow postet Molly et brev til moren og skolrektoren om at de ikke skulle bekymre seg og at hun ønsket å leve i Pakistan.
<B>BLIR HOS FAREN:</B> En pakistansk domstol har vedtatt at Molly blir hos faren inntil videre. Nye høringer er berammet onsdag neste uke. Dette bildet er fra 2.september da Molly undertegnet rettspapirene.