Angrer ikke på ukas utspill:

- Jeg elsker virkelig bomringen

Nok en gang har det stormet rundt et av Lan Marie Bergs utspill. Det gjør ikke at hun angrer på at hun sa hun elsker bomringen.

LAN: MDGs frontfigur i Oslo, Lan Marie Nguyen Berg, fikk flest personstemmer i valget i hovedstaden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun var noe hes, men hoppende glad, MDG-politiker i Oslo Lan Marie Berg, da hun holdt seierstalen på Sentralen i Oslo, seint mandag kveld. Valgresultatet i Oslo hadde vist at de doblet seg i Oslo, og nå hadde hun noe på hjertet:

- Dette har jeg gledet meg til å si, hehe. Vi elsker bomringen! sa Berg, full av entusiasme til latter og jubel fra partikollegene på vaken.

Men, som det ofte er med Lan Marie Bergs utsagn: ikke alle var like begeistret. Noen mente hun viste for lite respekt for de som ikke liker bomringen, eller som har det trangt økonomisk.

Litt overrasket

Til Dagbladet sier hun at hun forstår «at politikk som påvirker folks hverdag skaper debatt.»

- Men jeg er litt overrasket over at noen reagerer så sterkt nå, når vi i De Grønne i hele valgkampen har sagt at vi elsker bomringen fordi den gjør byene våre bedre å bo i, sier hun.

Også på Miljøpartiet de Grønnes landsmøte i mai, da bompengedebatten var begynt å ta av, fortalte Lan Marie Berg at hun elsket bomringen.

- Elsker du virkelig bomringen?

- Ja. Kanskje er det rart å si at man elsker et virkemiddel. Men for oss som elsker tanken på en grønnere, mer rettferdig og tryggere by, så er faktisk bomringen et av våre aller viktigste virkemidler, sier Berg og legger til:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer