Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Jeg elsket mine døtre

Midt i sorgen er Mian Khan bekymret for helsa til eldstesønnen som drepte sine tre søstre. Venter på begravelsen i Pakistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Klokka 13 i dag blir 30 år gamle Shahzad Khan framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett for forsettelig drap på Nafisa Shaheen Khan (13), Saadia Shaheen (24) og Sobia Khan (27). Den siktede er innlagt på psykiatrisk sykehus etter pågripelsen og vil ikke møte selv i rettsmøtet.

Mens resten av den norskpakistanske familien er samlet i Oslo og sørger over tapet, er faren til både den trippeldrapssiktede og hans ofre i Pakistan sammen med kona til Shahzad og sistnevntes fire barn.

Dagen før søstrene ble skutt og drept i boligen på Kalbakken hadde faren sjansebilletter på et fly til Norge - men kom aldri med flyet. Nå venter han i Pakistan til etter begravelsen. I sitt hjem i landsbyen Jandanwala  sitter faren og sørger sammen med folk i lokalsamfunnet, der Khan-familien er høyt respektert.

Nært knyttet

I går møtte den pakistanske frilansjournalisten Waseem Ashraf Butt den sorgtyngede mannen.

- Jeg elsket døtrene mine veldig høyt, og jeg vil savne dem mye. Etter at kona mi døde ble jeg nært knyttet til dem, siden jeg måtte ta meg mye av dem. Særlig min yngste datter fikk en spesiell plass i hjertet mitt, sier faren ifølge journalisten.

Mian Khan forteller at han er bekymret for den drapssiktede sønnen, på grunn av hans dårlige helse og siden han nå er innlagt på sykehus. Faren har ikke vært i kontakt med sønnen siden pågripelsen natt til mandag.

- Jeg kan ikke snakke om sønnen min, siden jeg ikke har snakket med ham selv ennå, sier Khan.

SORG I NABOLAGET: Venner og naboer har de siste dagene strømmet til åstedet for drapet for å legge ned blomster, fakler og kondolanser. Foto: SCANPIX
SORG I NABOLAGET: Venner og naboer har de siste dagene strømmet til åstedet for drapet for å legge ned blomster, fakler og kondolanser. Foto: SCANPIX Vis mer

Klandrer helsevesenet

De tre søstrene skal begraves på familiegravplassen i landsbyen, der også deres mor ligger.

Overfor Dagbladet.no i går avviste den drapssiktedes lillebror, Tahir Khan (29), alle spekulasjoner om «æresdrap», og er opprørt over at en debatt om temaet oppsto i mediene like etter drapene - selv om politiet ikke har indikert at noe slikt skal ligge bak.

Han mener de gruoppvekkende handlingene er knyttet til brorens alvorlige psykiske problemer, som ikke skal ha blitt tilstrekkelig behandlet.

- Hjelpen kom aldri, selv om vi ropte på den, sa Tahir til Dagbladet.no

Les mer om møtet med søstrenes far i dagens Dagbladet og følg saken videre på Dagbladet.no.

image: - Jeg elsket mine døtre
<B>DREPT:</B> Nafisa Shaheen Khan ble bare 13 år gammel.
<B>DREPT:</B> Saadia Shaheen (24) jobbet i en Prix-butikk og hadde alltid tett kontakt med de andre søstrene.