SMS: Trine Skei Grande fikk en SMS fra Knut Arild Hareide hvor han orienterte om «bruddet» han ønsket med borgerlig side. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet

Til PAPIR
SMS: Trine Skei Grande fikk en SMS fra Knut Arild Hareide hvor han orienterte om «bruddet» han ønsket med borgerlig side. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Til PAPIRVis mer

- Jeg er 49 år gammel, jeg synes det er litt pussig å bli slått opp med på SMS

Venstre-leder Trine Skei Grande stusser over at Knut Arild Hareide «dumpet» henne i en tekstmelding.

- Jeg er 49 år gammel, jeg synes det er litt pussig å bli slått opp med på SMS. Jeg trodde egentlig den slags var forbeholdt andre aldersgrupper, sier Trine Skei Grande til Politisk kvarter på NRK onsdag morgen.

Venstre-lederen snakker om bruddet med mannen hun en gang omtalte som «mannen i mitt liv» - KrF-leder Knut Arild Hareide.

De to hadde holdt i lag lenge, de drømte jo om å gå i regjering sammen - slik skulle de to små sikre sentrum gjennomslag ved maktens tinde.

Men så begynte han å la blikket vandre. Knut Arild Hareide utviklet følelser for noen andre - for Ap og Sp - og etter en tids nøye vurdering ville han ut av forholdet med Skei Grande. Hareide ønsket som kjent at KrF skulle gå i regjering med venstresida, ikke partiet Venstre.

Og Skei Grande stusser fortsatt over at Hareide varslet henne om «bruddet» ved hjelp av en tekstmelding.

- Jeg vil ikke gå inn på innholdet i tekstmeldingen, men jeg er veldig forundret over at det skjedde på SMS, det må jeg innrømme, sier kulturministeren.

- Det tar tid

Skei Grande står i politisk motvind. Venstre sliter tungt på målingene, og Dagbladet er kjent med at partilederen sliter med å rettferdiggjøre regjeringsprosjektet med Frp og Høyre overfor enkelte i partiet.

På Dagbladets siste måling er det bare 23 prosent av de spurte som mener at Trine Skei Grande gjør en god jobb som partileder for Venstre. Støtten blir 56 prosent når vi bare spør Venstre-velgere.

Det gjør likevel Skei Grande til landets minste populære partileder, både blant folket generelt og blant sine egne.

- Og så tar ting tid. Det har tatt ni måneder å få fram kulturmeldinga og frivillighetsmeldinga på mitt fagfelt, for eksempel. Men vi er veldig fornøyd med statsbudsjettet for 2019. Der klarte vi faktisk å vise at landet blir grønnere og mer sosialliberalt med Venstre i regjering, sier hun.

Skylder på KrF

Dagbladets siste partibarometer fikk Venstre 3,6 prosent oppslutning. Og på målingen NRK presenterte i går, klokket partiet inn på 2,8 prosent oppslutning.

Skei Grande sier at debatten om KrFs veivalg, som altså medførte det omtalte SMS-bruddet med Knut Arild Hareide, har stjålet mye oppmerksomhet fra hennes parti. Hun mener det har vært vanskelig å vise Norge at Venstre i regjering har utgjort en forskjell i riktig retning. Men dette vil bli bedre framover, lover hun.